CiddiGazete- Kurulduğu günden itibaren öğretmenlere hizmet veren ve birlikte çalışan SODİMER, geçtiğimiz aylarda öğretmenlerin üyelik oluşturup sürekli güncellenen eğitimlere erişim sağlayabildiği, çeşitli zümre çalışmalarında bir araya gelebildiği ve projeler ürettiği SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi derslerini bu kez Azerbaycan'daki öğretmenlerin erişimine açacak.

Azerbaycan öğretmenlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan ders içerikleri ile kardeş ülkedeki öğretmenlerin de dijital yetkinlikleri ve pedagojik gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

"SIKI BİR ÇALIŞMA TAKVİMİ HAZIRLANACAK"

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, "Bir yılı aşkın bir süredir öğrencilerinden uzak kalan öğretmenlerimiz heyecanla yeni dönemde öğrencileri ile bir araya gelmeyi beklerken, bu süreçte kendilerini geliştirmek için her yolu denemeye hazır. Ancak bu süreçte önemli olan onları bir araya toplayarak destek olmayı amaçlayan kurum ve kuruluşların sayısının artması gerekmektedir.

Bizler SODİMER olarak ilk günden beri öğretmenlerimizin yanındayız. Ülkemizde on binlerce öğretmenimizle bir araya geldik. Şimdi sıra kardeş ülkemizin öğretmenleri ile bir araya gelmekte. Bunun için çok yoğun ve güçlü bir ders programı oluşturduk" dedi.

SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi'nin Azerbaycan dersleri haftada üç gün olarak gerçekleştirilecek ve yaklaşık bir ay boyunca devam edecek. Öğretmenler, SODİMER'in alanında uzman akademisyen kadrosu tarafından verilen Dijital Eğitimde Web 2.0, Dijital Eğitimde Planlama ve Tasarım, Dijital Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ve Yeni Nesil Ders Tasarımları gibi dersleri alarak yeni döneme hazırlanacak.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan yürütülen çalışma için açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de hizmet içi ve hizmet öncesi dönemde öğretmenlerin mesleki yetkinliklerini geliştirmek ve eğitim alanında katma değer projeler üretmek amacıyla faaliyet gösteren SODiMER Dijital Öğretmen Akademisi eğitimlerini kardeş ülke Azerbaycan öğretmenlerinin hizmetine sunmaktadır.

Uzman akademik kadromuzun Azerbaycan öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçları düşünerek hazırladığı eğitim programı ile kardeş ülkemiz Azerbaycan'a eğitim desteği sunmak, eğitim alanında uluslararası ilişkilerimizi geliştirmek ve eğitimde sosyal sorumluluk bilincimizi küresel alana taşımak öncelikli amacımızdır. Daha sonra 100 kişilik bir grup ile 'sosyal medya ve algı yönetimi' eğitim programını başlatacağız. Alan uzmanı hocalarımız ile görüştüm, sağ olsunlar destek verecekler. STK olmanın bilinci ile kamusal bilinci yine ücretsiz kazandıracağız."