Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşılaştı. Galatasaray topu ayağında tutarken, Konyaspor ise kontra ataklarla gol aramaya başladı. 11'de Mariano'nun hatası sonrası kapılan topu ceza sahasında Ömer Ali Şahiner ıskaladı ve Konya adına net bir fırsat kaçtı.

17'de Galatasaray'ın baskıyla kazandığı top sonrası Diagne'den pası alan Feghouli'nin şutu üstten auta gitti. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde ise Yatabare'nin araya bıraktığı topa hareketlenen Ömer Ali'nin şutunda Luyindama'ya çarpıp yumuşayan top kaleci Muslera'da kaldı.

27'de Belhanda'nın ortasına Feghouli dokunamazken, 41. dakikada ise Diagne yerde kalınca Galatasaray cephesi penaltı bekledi. VAR incelemesi sonrası hakem Mete Kalkavan pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda tempo biraz daha arttı. 56'da Diagne yerde kalınca, Galatasaray cephesi yine penaltı bekledi ancak hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi. 61'de ise Yatabare'nin şutu kaleci Muslera'da kaldı.

Gol arayan Galatasaray'da 65. dakikada Belhanda'nın pasında topla buluşan Diagne, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşu dışarıya gitti. Galatasaray bu atakta maçın en net pozisyonunu değerlendiremedi. 71'de Ndiaye'nin kafa vuruşu üstten auta giderken, 2 dakika sonra ise Jevtovic'in sert şutunu Muslera parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray liderlik koltuğuna oturma şansını değerlendiremedi. Galatasaray puanını 60, Konyaspor ise 38 yaptı.