Süper Lig'de dün oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra bugün de zirvenin diğer iki takımı ikinci Beşiktaş ile üçüncü sıradaki Başakşehir, Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

İKİ TAKIM İÇİN DE KRİTİK VİRAJ

Adeta mini derbi niteliği taşıyan maçın kazananı şampiyonluk yolunda ilerleme sağlayacak. Ligin ilk yarısındaki karşılaşma Vodafone Arena'da 1-1 sona ermişti. İki takımın da 50'şer puanı var. Kaybeden takım lider Galatasaray'ın ensesine yapışacak ve puan farkını 1'e indirecek.

Beşiktaş, son dönemde yenmekte en çok zorlandığı rakiplerinden biri olan Medipol Başakşehir'i mağlup ederek, hem rakibiyle puan farkını 3'e çıkarmaya hem de Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynandığı haftayı iyi değerlendirmeye çalışacak. 

BEŞİKTAŞ'IN 3 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Ligde geride kalan üç haftayı galibiyetle tamamlayan Beşiktaş, Medipol Başakşehir'i yenerek bu sezonki en uzun galibiyet serisini yakalamaya çalışacak. Son üç maçta Fenerbahçe'yi 3-1, Trabzonspor'u 2-0, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı takım, 9 puanı hanesine yazdırdı.

BABEL DALYA DİYECEK

Siyah-beyazlı takımın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, bugünkü karşılaşmada görev alması halinde Türkiye kariyerinde Süper Lig'de 100. maçına çıkacak.

Caner Erkin, Oğuzhan, Tolgay Arslan, Adriano, Gary Medel ve Atiba, bugünkü karşılaşmada kart görmeleri halinde 27. haftadaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek. Quaresma ise cezalı.

EMRE VE EPUREANU CEZALI

Medipol Başakşehir'de, zorlu Beşiktaş karşılaşmasında takımın iki önemli ismi Emre Belözoğlu ile Epureanu, kart cezaları nedeniyle sahada olamayacak. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın, Emre Belözoğlu'nun yokluğunda orta sahada İrfan Can Kahveci'ye, Epureanu'nun yerine de savunmada Manuel Da Costa'ya forma vermesi bekleniyor.  

BAŞAKŞEHİR'DE 3 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Medipol Başakşehir'de, Beşiktaş karşılaşması öncesinde Gael Clichy, Junior Caiçara ve Mahmut Tekdemir sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu, bugünkü mücadelede kart görmeleri halinde, 27. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında oynayamayacak.

3 MAÇ DAHA VAR

Süper Lig'in 26. haftasında bugün üç maç daha oynanacak. Program şöyle:

13.30: Atiker Konyaspor-Kayserispor: Halis Özkahya

13.30: Aytemiz Alanyaspor-Göztepe: Özgür Yankaya

16.00: Trabzonspor-Evkur Yeni Malatyaspor: Yaşar Kemal Uğurlu