CİDDİGAZETE

Süper Lig'in 10. haftasında, lig sonuncusu Kayserispor ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe karşılaştı.

Maça iki takım da kontrollü başladı. Dokuzuncu dakikada Moses'in yolladığı topa Vedat Muriç dokunamadı.

İlk 20 dakikalık bölümün ardından Fenerbahçe, etkili ataklar sergilemeye başladı. 25'inci dakikada Moses'in sert şutu üst direkten geri geldi, ardından Rodrigues'in vuruşunda kaleci Lung gole izin vermedi. 15'inci dakikada Vedat Muriç ceza sahasında Abdennour ile girdiği mücadele sonrası penaltı bekledi ancak Arda Kardeşler oyunu devam ettirdi.

31. dakikadaki Kayserispor atağında Lopes, Serdar Aziz ile girdiği pozisyon sonrası yerde kaldı. Kayseri cephesi penaltı beklerken, hakem Arda Kardeşler bir kez daha "Devam" dedi.

TOP DİREKTE PATLADI

Dakikalar 39'u gösterdiğinde ise Fenerbahçe inanılmaz bir fırsattan daha yararlanamadı. Vedat Muriç'in kafa vuruşu Lung'un müdahalesi sonrası direkten döndü. Gustavo'nun çevirdiği topa kale önünde Serdar Aziz ayak koydu ancak Kayseri savunması çizgiden çıkardı. Topu önünde bulan Rodrigues'in rahat pozisyonda vuruşu yandan dışarı gitti.

45. dakikada Muriç'in indirdiği topu alan Rodrigues, yakın mesafeden uygun durumda topu auta gönderdi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARIDA TEMPO YÜKSELDİ

Maçın ikinci devresi çok hızlı başladı. 48'de Hasan Ali'nin ortasında Vedat Muriç'in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Tüm hatlarıyla gol arayan Fenerbahçe, savunmasında boşluklar vermeye başladı.

58. dakikada Mensah'ın ara pasına hareketlenen Umut Bulut, kaleci Altay'ı avladı ve topu ağlara göndererek Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe yediği golün ardından beraberlik için yüklenmeye devam etti. 72'nci dakikada Gustavo'nun vuruşu direkten dönerken, bir dakika sonra ise Zanka'nın vuruşunda kaleci Lung gole izin vermedi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Kayserispor sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Kayserispor puanını 7'ye yükseltirken, Fenerbahçe ise 17 puanda kaldı.

BÜLENT UYGUN, 2 YIL SONRA GALİBİYETLE DÖNDÜ

Kayserispor'un yeni teknik direktörü Bülent Uygun, iki yıl sonra Süper Lig'e galibiyetle döndü.

Son olarak Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun başında Osmanlıspor'u çalıştıran Uygun, beşinci haftada 17 Eylül 2017'de oynanan Sivasspor maçının ardından görevinden ayrılmıştı.

Daha sonra Katar'da takım çalıştıran Bülent Uygun, iki yılı aşkın bir süre sonra Süper Lig'deki ilk sınavını, futbolculuğu döneminde önemli başarılar elde ettiği Fenerbahçe'ye karşı verdi. Teknik Direktör Bülent Uygun, Kayserispor'la çıktığı ilk maçından, Fenerbahçe galibiyetiyle ayrılmayı başardı.