Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Evkur Yeni Malatyaspor, 1-0 geriden gelip rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı.
Maçın henüz 9. dakikasında Sessegnon, Cissokho'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu: 0-1.

Evsahibi Malatyaspor, 33. dakikada beraberliği yakaladı. Bu dakikada ceza sahasının sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına Aytaç Kara geçti. Aytaç'ın yerden çektiği sert şutta meşin yuvarlak kaleci Hopf'un kapattığı köşeden filelere gitti: 1-1.

PEREİRA VE GİLBERTO GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarı hayli çekişmeliydi. 51. dakikada Chebake , 67'da Boutaip ile goller kaçıran Malatyaspor, 70. dakikada galibiyet golünü buldu. Chebake'in sağ kanattan yaptığı nefis ortada Michael Pereira arka direkte topla buluştu, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. Ev sahibi ekip geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. 

71. dakikada Gilberto ile net bir gol daha kaçıran sarı-kırmızılılar, 79'da farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Malatyaspor, Milinkovic'in top kaybıyla atağa kalktı. Aly Cissokho'nun sol kanattan ortaladığı topu ceza alanı içinde kontrol eden Gilberto, devamında şutunu çekti: 3-1. 

Dakikalar 90+2'yi gösterirken Buğra'nın asisti ile Gilberto kendisinin ikinci takımının 4. golünü Gençlerbirliği ağlarına bıraktı: 4-1. Bu galibiyetle Evkur Yeni Malatyaspor puanını 37'ye çıkarırken, başkent ekibi Gençlerbirliği 27 puanda kaldı.