CiddiGazete- Süper Lig'in 32.haftası tam anlamıyla nefesleri kesen maçlara ev sahipliği yaptı. Özellikle zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçlarda alınan sonuçlar takımların ilerleyen dönem planlarının da değişmesine neden oldu. Yarıştan koptu denilen Beşiktaş'ın da zirveye ortak olduğu haftanın sonuçlarının ardından gelecek haftanın maçları şimdiden büyük merak konusu oldu.

BEŞİKTAŞ GERİDEN GELEREK KAZANDI

Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Ev sahibi ekip, geriye düştüğü mücadeleyi geriden gelerek 3-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray, 20. dakikada Mauro Icardi'nin attığı golle öne geçerken Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan goller; 35. dakikada Romain Saiss, 58. dakikada Amir Hadziahmetovic ve 90+3. dakikada Vincent Aboubakar'dan geldi.

Yenilmezlik serisi 10 maça çıkan Beşiktaş, 31 maç sonunda 65 puana ulaşırken Fatih Karagümrük beraberliği sonrası Beşiktaş karşısında da puan kaybı yaşayan lider Galatasaray, 30 maç sonunda 70 puanda kaldı ve Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 3'e indi.

FENERBAHÇE, SİVAS DEPLASMANINDAN İSTEDİĞİNİ ALDI

32. haftanın bir diğer dikkat çeken maçında Fenerbahçe zorlu Sivasspor deplasmanındaydı. Sarı Lacivertliler sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve kritik deplasmanda aldığı 3 puan ile zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Özellikle iç sahada oynanan İstanbulspor ile 3-3'lük berabere kalınan maçın ardından olumsuz bir havaya giren Sarı Lacivertliler'de Dolmabahçe'den gelen haber şampiyonluk yarışındaki planların değişmesine neden oldu.

BEŞİKTAŞ DA YARIŞIN İÇİNDE

Bu sezona Valerien Ismael ile başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından Şenol Güneş'i yeniden takımın başına getiren siyah beyazlılar, son dönemin en formda takımlarından biri durumunda. Son 10 maçtır kaybetmeyen Siyah Beyazlılar'ın derbilerde rakiplerine üstünlük kurması da puan farkının azalmasına neden oldu. Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ı da yenen Beşiktaş, zirve yarışında puan farkını böylece 5'e indirmiş oldu.

ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

Galatasaray her ne kadar son 2 hafta da 5 puan kaybetmiş olsa da en yakın rakibi Fenerbahçe'ye karşı hem 3 puanlık bir avantaja sahip hem de son hafta eşit puanla da girilse Fenerbahçe ile iç sahada oynanacak maç için taraftar en büyük avantajı. Bir de Kadıköy'de oynanan maçta alınan 3-0'lık galibiyetle birlikte gelen ikili averaj avantajı Sarı Kırmızılılar'ın. Durum böyle olunca Okan Buruk ve yardımcıları takımını hem şampiyonluk stresinden uzak tutmak hem de puan kayıplarını önlemek için toplantılarda bunu söylemesi bekleniyor.

Fenerbahçe ise her ne kadar çalkantılı bir sezon geçirse de hala şampiyonluk yarışının içinde. Son dönemdeki deplasman performansı ile öne çıkan Sarı Lacivertliler, hükmen galibiyetlerin de sayılınca matematiksel olarak şu anda Galatasaray ile aynı puanda olduklarını oyuncularına aşılıyor. Sezonun son haftasına kadar rakibi Galatasaray'ın da puan kaybını bekleyecek olan Fenerbahçe'de en büyük hedef kalan maçların hepsini kazanmak. Ancak sarı lacivertliler'in önündeki en büyük zorluk, Trabzonspor ile iç sahada ve son hafta deplasmanda oynanacak Galatasaray maçı olacak. Jorge Jesus ve teknik heyet futbolcularını bu zorlu fikstürde zorlanmamaları için tüm çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Beşiktaş da son 10 haftalık performansı ile yarışın içinde. Galatasaray ile arasında puan farkı 5 olan siyah beyazlılar, iki rakibine oranla her ne kadar şampiyonluk şansı daha az tarafmış gibi gözükse de Şenol Güneş'in de vurguladığı gibi son ana kadar yarışında içinde kalacak gibi gözüküyor. Özellikle Aboubakar ve Redmond'ın yükselen formu bu dönemde Beşiktaş'ın en büyük silahı.

KALAN MAÇLAR

GALATASARAY

Başakşehir

Ankaragücü (D)

İstanbulspor (D)

Sivasspor

Fenerbahçe

Hatayspor (Hükmen)

FENERBAHÇE

Giresunspor (D)

Antalyaspor

Trabzonspor

Hatayspor (Hükmen)

Galatasaray (D)

Gaziantep FK (Hükmen)

BEŞİKTAŞ

Antalyaspor (D)

Gaziantep FK (Hükmen)

Adana Demirspor (D)

Kasımpaşa (D)

Konyaspor