CiddiGazete- Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi serbest stil 125kg'da temsil eden Aski Spor'dan Taha Akgül, finalde Gürcistan'dan Geno Petriashvili'yi 9-4 yenerek 10. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Taha Akgül, altın madalya kazandı.

Başkent Zagreb'de devam eden organizasyonun 125 kilo elemelerinde çeyrek finalde Azerbaycanlı Giorgi Meshvildishvili'yi 3-1 yenen Taha Akgül, yarı finalde de Gürcü Miriani Maisuradze'yi teknik üstünlükle geçerek adını finale yazdırdı.

Finalde Gürcistan'dan Geno Petriashvili ile karşılaşan Taha Akgül, rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu ve kariyerinin 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

İLK KUTLAMA MANSUR YAVAŞ'TAN

Aski Spor'un güreşçi Mansur Yavaş'a ilk kutlama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Miting için Antalya'da bulunan Mansur Yavaş, şampiyonluk maçından sonra görüntülü aradığı Taha'yı hem tebrik etti, hem de bayramını kutladı. "Sizin mütevazılığınız yeter" diyen Taha Akgül, Başkan Yavaş'a teşekkür etti.

Mansur Yavaş ile Taha Akgül arasındaki görüntülü görüşmeyi Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, sosyal medya hesabından paylaştı.