CiddiGazete- İzmir'in Karabağlar ilçesinde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı.

Eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla KADES uygulaması üzerinden yardım isteyen ve emniyette ifade veren kadın, daha sonra evini kontrol etmesini istediği memurun beylik tabancasını aldı ve kapı girişinde polisi vurdu.

Antidepresan kullandığı belirtilen 4 çocuk annesi kadın gözaltına alınırken, hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen polis hastanede tedavi altına alındı.

Olay dün saat 23.00 sıralarında Uzundere Mahallesi 6002 Sokak'ta bulunan bir apartmanın birinci katında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen "Çok sayıda polis vuruldu" ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis ekiplerinin bölgede yaptığı incelemede Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru S.A.'nın (50) belinden tabancayla yaralandığı belirlendi.

Sağlık ekipleri tarafından ilk incelemesi yapılan S.A., daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı gerçekleştiren şüphelinin ise evli ve 4 çocuk annesi B.K. olduğu tespit edildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan B.K., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANTİDEPRESAN KULLANIYOR İDDİASI

Olayla ilgili başlatılan çalışma kapsamında, B.K.'nın ilk eşinden 4 çocuğu bulunduğu ve ikinci evliliğinde şiddetli geçimsizlik yaşadığı iddiasıyla boşanma davası açtığı öğrenildi.

Bir süredir yaşadığı rahatsızlığı yüzünden antidepresan ilaçlar kullandığı da öne sürülen B.K.'nın cuma günü boşanma davası olduğu, dava öncesinde eşinin eve geldiği iddiasıyla korkarak KADES uygulaması üzerinden yardım istediği belirtildi.

Uygulamadan yardım istemesinin ardından B.K.'nın adresine giden polis, kadını alarak Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amirliği'ne götürdü. Burada ifadesi alınan B.K.'nın daha sonra eşinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

POLİSTEN ULAŞIM İÇİN YARDIM İSTEDİ

İddiaya göre; emniyetteki işlemlerin ardından evine gidebilmek için polisten yardım istemesinin ardından B.K., polis otosuyla evine götürüldü. B.K. araçtan indiği sırada, kendisini bırakan polis ekibinden daireyi kontrol etmesini istemesinin ardından polis memuru S.A., kendisine eşlik etti ve apartmanın birinci katında oturan B.K.'yı, dairesine kadar götürdü.

Bu sırada polis memurunun beylik tabancasını alan B.K., S.A.'ya ateş etti. Beline isabet eden mermiyle yaralanan polis, olay yerinden uzaklaşırken, B.K. da kendi dairesine girdi.

Malatya ve Burdur'da deprem oldu Malatya ve Burdur'da deprem oldu

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan evli ve 2 çocuk babası polis memurunun tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.