CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen “Ekonomiye Değer Katanlar Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni ve İftar Yemeği”ne katıldı.

Polatlı’da yoğun bir ilgiyle karşılanan Başkan Yavaş, vergi rekortmenlerine plaketlerini Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ile birlikte verdi.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN KIRSAL KALKINMA MESAJLARI

Başkent ekonomisinin özellikle kırsal kalkınma ile güçleneceğine dikkat çeken Başkan Yavaş, şu mesajları verdi:

“Polatlı’da kırsal kalkınma projeleri ile ilgili borsa başkanımızdan aldığımız bilgilere göre, biz yapacağımız projelerin hepsini vatandaşla birlikte ortaklaşa yapmak istiyoruz. Gönüllüleri işin içerisine katmak istiyoruz. Belediye Başkanlığı görevine başladığımdan itibaren eline proje alan herkes, kırsal kalkınma projesini kendisinin yapmak istediğini söyleyerek yanıma geldi. Bunu biz inşallah Polatlı’da geniş bir şekilde Ankara’nın kırsal kalkınma projesini masaya yatırarak ve daha sonra bu projeyi yürütecek ekibi ortaya çıkararak hep birlikte yapmaya çalışacağız.”

“ÜRETEN HERKESİN ARKASINDAYIZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üreten herkesi destekleyeceklerini belirten Başkan Yavaş, Ankara’nın mahallelerinden kalkınmayı başlatacaklarını açıkladı:

“Üreten herkesin sonuna kadar biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak arkasında olmayı boynumuzun borcu biliyoruz. Ülkede bir ekonomik kriz var, işsizlik var. Herkes iş diye geliyor. Sadece ve sadece belediye başkanlarına ulaşabiliyorlar. Bizler de bütün herkesi belediyede istihdam edemeyeceğimize göre tabi ki onların çalışabilecekleri yerlerin yani üreten insanların önünü açmak boynumuzun borcu. Altyapı hizmetlerinden daha çok Ankara’nın ekonomisini nasıl zenginleştireceğimizi, Ankara’nın köylerini nasıl kalkındıracağımızı anlattık ve inşallah yine bunu da başarmayı Cenab-ı Allah nasip etsin diyorum.”

Özellikle muhtarların kırsal kalkınmadaki rolünün büyük olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş, planladıkları yeni projeleri de anlattı:

“Bundan sonra muhtarlarımız inşallah bizlere çok rahat bir şekilde ulaşabilecek. Köylerin kalkındırılması ve köylerin altyapı problemleriyle ilgili ne problem varsa çözmeye çalışacağız. Köy hayatının devam etmesini istiyoruz. Köy hayatının devam etmesi için de orada birtakım konforun devam etmesi lazım, ucuz yaşamaları lazım. Suyla ilgili indirimlerle birlikte bütün köylere güneş enerjisi paneli takıp sadece kendi ihtiyaçları için değil, ihtiyaç fazlasını da enerji şebekesine katmak suretiyle oradan da para kazanmalarını ve köyde yaşamalarını istiyoruz ki üretsinler. Hem onlar para kazansın hem de Ankaralı, ucuz et, sebze, meyve ve ucuz bakliyat yesin.”

“GEREDE PROJESİ, POLATLI’YA GELECEK”

Seçim döneminde verdiği sözlerden birinin Gerede Projesi’ni Polatlı’ya getirmek olduğunu ifade eden Başkan Yavaş, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Toplam hat uzunluğu 81 kilometre. İlk etap, İvedik Etimesgut Ahimesut Bulvarı Elvan Mezarlığı yönü arası. İkinci etap ile ki bu ikisini aynı anda ihale ediyoruz, Sincan Saraycık Temelli Malıköy Gecekondu önleme bölgesi arası. İlk etapta bu projeyi ihale ediyoruz. Yaklaşık 470 milyon lira muhammen bedeli var. 2020 yılında bitecek. Üçüncü etap ise Sincan Malıköy Polatlı arası içme suyu ana iletim hattı. 110 milyon lira bedel ile ihale edilerek, 2021 yılı sonuna kadar Gerede suyu Polatlı’ya gelmiş olacak.”