CiddiGazete

31 Mart seçimleri öncesi Mansur Yavaş'ı yıpratmak için havuz medyasının parlattığı Necmettin Kesgin'in kısa sürede maskesi düşmüş ve hakkında 10'larca ceza davası olduğu ortaya çıkmıştı. Yandaş kanallarda "itibarlı iş insanı" diye duyurulan Kesgin'in, Gazi Üniversitesi'nden sahte mezuniyet belgesi edindiği için hapis cezası aldığı, kişisel bilgisayarından çıkan çocuk istismarına yönelik yüzlerce fotoğraf ve video nedeniyle yargılandığı kamuoyuna yansımıştı.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Saygın iş insanı" diye tanımladıkları Necmettin Kesgin'i, o dönem çocuk pornografisinden yargılandığı davanın duruşmasında yalnız bırakmış, avukatı da vekillikten çekilmişti.

Şizofren raporu da olan Necmettin Kesgin'in maskesi düşünce, havuz medyası Mansur Yavaş'a itibar suikasti yapmak için başka argümanlara sarılmış, iftirayı küllenmeye bırakmıştı.

19 Mart'ta, çocuk istismarı fotoğrafları ve videoları nedeniyle Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Necmettin Kesgin, duruşma öncesi Twitter'da gündem olmuş, "#SapığınızaSahipÇıkın" başlığı altında vatandaşlar tarafından ağır dille eleştirilmişti.

İŞTE O GÜN VATANDAŞLARIN YAPTIĞI YORUMLAR:

BUGÜN YİNE MANŞETE TAŞINDI

Avukat-müvekkil ilişkisinden doğan maddi anlaşmazlığı dava konusu yaparak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulunan Necmettin Kesgin, bugün yine havuz medyasının manşetlerine taşındı. Mansur Yavaş, Kesgin'in açtığı davanın dün görülen ilk duruşmasına bizzat katıldı.

Yandaş medya, Necmettin Kesgin'in duruşmada söylediği, "Mansur Yavaş beni ölümle tehdit etti" sözlerini dava konusuymuş gibi bugün başlıkta kullandı ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ifadelerine yer vermedi.

Davanın tarafların da yer aldığı ilk duruşmasında mahkeme başkanı Kesgin'i uyararak, yargılamaya konu 13 Şubat 2015 ile 3 Haziran 2015 tarihleri arasındaki mesajlara ilişkin beyanlarda bulunmasını istedi. Mansur Yavaş'ın beraatini talep ettiği duruşma ertelendi.