CiddiGazete- Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı bir pankartı Kızılelma Caddesi’ne astı.

Pankartı astıktan sonra Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı’nın Twitter hesabından, “TÜRK GENÇLİĞİ'Nİ UYUŞTURUCU BELASINA KURBAN ETMEYECEĞİZ” mesajı ile fotoğraf paylaşıldı.

İlerleyen saatlerde parti binasına gelen polis, üzerinde "Yerli ve Milli Escobar" yazan ve yazının altında kel bir kafa görseli bulunan pankartın indirilmesini istedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Zafer Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak, Twitter hesabından, “Zafer Partisi Fatih ilçe başkanlığının astığı Escobar pankartını indirmek istemeyen partilileri polis göz altına almak istiyor. Savcılıktan gelen sözlü talimatla pankartımızı indirmeye gelen Emniyet teşkilatımızın sağduyulu davranışları sayesinde olaylar büyümeden kontrol altına alındı” mesajını paylaştı.

GÖZALTINA ALINDI

Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanı Yiğit Bayrak gözaltına alındı. Bir süre sonra serbest bırakılan Bayrak için partililer sosyal medyadan, “İlçe başkanımız Yiğit BAYRAK'ı sağ salim teslim aldık. "Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersek kahbeyiz millet yolunda bir azîmetten!" mesajını paylaştı.

'KİM ÜZERİNE ALINDI ACABA'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise gece boyunca yaşanan gelişmeleri, “Zafer Partisi Fatih ilçe başkanlığı tarafından asılan bu pankartı indirmek için bütün polis teşkilatı gece seferber oldu. İlçe başkanımız gözaltına alındı. Kim üzerine alındı acaba” mesajı ile paylaştı.

sisisi

FATİH İLÇESİ PANKARTLARIYLA ÜNLÜ!

Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Dinçer Çolak, MHP Fatih İlçe Başkanlığı dönemde de Süleyman Soylu ile "pankart" gerginliği yaşamıştı.

Süleyman Soylu, AKP'nin Karabük kongresinde Devlet Bahçeli için kullandığı, "MHP'yi CHP'ye metres yaptı" sözü üzerine teşkilatlar büyük tepki göstermiş ve MHP Fatih İlçe Başkanlığı, "Sanat dünyasının SİSİ'si ve siyaset dünyasının SİSİ'si" diye yazdığı pankarta Seyhan Soylu ile Süleyman Soylu'nun fotoğraflarını eklemişti.

Bunun üzerine Süleyman Soylu, Ali Dinçer Çolak'la gerginlik yaşamış ve MHP'li çok sayıda ülkücü gibi Çolak'ı da tazminat talep ederek mahkemeye vermişti.

Ali Dinçer Çolak ile Süleyman Soylu arasındaki gerginlik, MHP'deki olağanüstü kurultay sürecinde de devam etmiş, Çolak'ın o dönemde Meral Akşener'e destek vermesi nedeniyle hakkında "isimsiz" ihbar mektupları nedeniyle kısa süreli gözaltı kararları peş peşe gelmişti. Ali Dinçer Çolak, bu suçlamalar hakkında "kovuşturmaya yer yoktur" kararı almıştı.