CiddiGazete- Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'taki müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı.

Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı. Ekipler, anne ve oğlun yakınlarından da dışarıda olup olmadıklarına dair bilgi alamadı.

Anne ve oğlunun heyelan altında kalıp yıkılan evin içinde olma ihtimaline karşı arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu

ARAMA KURTARMA EKİBİNDEN 21 KİŞİ YARALANDI

Ekipler çalışma yaparken ikinci heyelan daha meydana geldi. Kurtarma çalışmasını ekibi toprak altında kaldı ve 21 kişi yaralandı. Yaralıların tamamı hastaneye kaldırıldı.

AFAD’DAN BİLGİLENDİRME

AFAD, heyelanlarla ilgili olarak şu bilgilendirmeyi yaptı:

- Zonguldak 9 Aralık 2023 saat 20.00 sıralarında, Asma mahallesi Tulumbaüstü Sokak'ta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür. Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, çalışmalarda AFAD, Jandarma, madenci, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır.

- Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz.

- Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerimizden Arama Kurtarma Personelimiz, araç ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir.

VALİ: HEYELAN BÖLGESİ ÇOK SIKINTILI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ilk heyelanda yıkılan tek katlı evin bulunduğu bölgede ekiplerin çalışması sırasında meydana gelen ikinci toprak kaymasında 21 kişinin yaralı kurtarıldığını söyledi.

İlk heyelanda iki kişinin yıkılan evin enkazı altında kaldığını aktaran Hacıbektaşoğlu, "Heyelan bölgesi çok sıkıntılı olduğu için arkadaşlarımız orada yine bakıyorlar, gözetliyorlar ikinci heyelana maruz kalan var mı yok mu diye her ihtimale karşı. İlk heyelanda kalanlar dışında heyelan altında kimse olmadığını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Hacıbektaşoğlu, bölgenin riskli olduğunu vurgulayarak, "Oranının emniyeti alınmadan oraya müdahale edilmez. Emniyetli bir şekilde müdahale edilecek. İkinci heyelandan sonra bütün mahalle, orada çok fazla sayıda ekibimiz vardı, onlar tahliye edildi. Şu anda orada ekiplerimiz takip ediyorlar. Çalışma imkanı olduğu anda çalışmalar devam ediyor, devam edecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zonguldak ve ilçelerinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.