CiddiGazete- Yöneylem Araştırma'nın 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçları paylaşıldı.

27 ilde 2 bin 100 kişiyle yapılan çalışmada seçmenin AKP ve MHP'nin oylarında gözlenen değişim araştırıldı.

Seçmenlere, "14 Mayıs'tan bugüne kadar geçen sürede çevrenizde gözlemlediğiniz kadarıyla Cumhur İttifakı partilerinin (AKP-MHP) oylarında artış mı yoksa azalış mı oldu?" sorusu yöneltildi.

Anketten çıkan sonuçlara göre seçmenin büyük çoğunluğu iktidarın oy oranında bir azalma olduğunu gözlemlediğini söyledi. Anketten çıkan sonuçlar şöyle:

ARTIŞ OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUM:

Yüzde 24,6

AZALMA OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUM:

Yüzde 51,8

BİR DEĞİŞİM OLMADIĞINI GÖZLEMLİYORUM:

18,1

BİLMİYORUM/ CEVAP YOK:

5,5

Yöneylem Araştırma'nın anket sonucuyla ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

Hiçbir Ülkü Ocaklı'yı bir torbacı öldüremez Hiçbir Ülkü Ocaklı'yı bir torbacı öldüremez

Seçmenlerin önümüzdeki seçim parti tercihleri bağlamında incelendiğinde Ak Partiye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 36'sı iktidarın oy oranında artış yüzde 38'i gerileme gözlemlediğini dile getirmektedir.

Gerileme gözlemleyenlerin oranı MHP seçmeninde yüzde 50 seviyesindedir.

CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 17'si iktidarın oy oranında artış, yüzde 63'ü gerileme gözlemlediğini dile getirmektedir. İyi Parti seçmeninde bu oranlar yüzde 19 ve yüzde 57 şeklindedir.

Önemli bir gösterge olarak parti bağlılığı daha zayıf olan kararsızların ve oy kullanmayacakların gözlemleri incelendiğinde kararsızların yüzde 19'u artış, yüzde 54'ü gerileme; oy kullanmayacakların yüzde 26'ı artış, yüzde 49'u gerileme gözlemlediğini ifade etmektedir.