CiddiGazete- Eski Adalet Bakanı AKP Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, Habertürk canlı yayınında Kübra Par’ın sorularını cevapladı.

14 Mayıs seçimine ilişkin “İlk turda Cumhurbaşkanımızın seçileceğine inanıyorum. İlk turda bu seçim biter” ifadelerini kullanan Gül, Kübra Par’ın “AK Parti muhalefet olmaya hazır mı? Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedilirse AK Parti buna itiraz yoluna mı gider, başka şeyler olur mu” sorusuna şu cevabı verdi:

“Sandıktan ne çıkarsa çıksın AK Parti yerine getirecektir. Milletimizin bu anlamda Türkiye’nin 20 yıllık yaptıkları ve yapacakları, 7’li masanın eski Türkiye’ye döndüreceği fragmanları izledikçe böyle bir tabloyu hiç görmüyorum.

İyi Partili birçok genç kardeşimiz ‘Biz terör örgütüne sırtını dayamış partinin, burada belirleyici olduğu yapıda olamayız’ diye ciddi tepki var. Ben Cumhurbaşkanlığı ve parlamentoda da iktidar devam etsin, istikrar sürsün şeklinde, Doğu ve Güneydoğu’da da oy alacağız. AK Parti, Kürtlerin en fazla oy verdiği partidir. Elbetteki vatandaşımızın kararı başımızın üstündedir.”