CiddiGazete- Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 79,60'a yükseldi. Bağımsız iktisatçılar tarafından kurulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu yüzde 176 olarak açıkladı.

TCMB Para Politikası Kurulu, piyasaların beklentisinin aksine faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü. Faiz kararının ardından güne 17,96 liradan başlayan dolar kuru 18,11 liraya; güne 18,256 liradan başlayan euro ise 18,42 liraya yükseldi.

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücü düşerken, maaş zamları da enflasyon rakamlarının altında kaldı. Geçim krizi Türkiye'yi etkisi altına alırken, AKP'li bazı isimler yaşananları görmezden gelmeyi sürdürüyor.

Son olarak AKP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, ekonomik kriz olmadığını savunarak vatandaşları suçladı.

Katıldığı programda gündemi değerlendiren Gül Çitil Okur, "Gönlüyle arası yol açılırsa insanlar biraz daha vicdansızlaşıyorlar. Bir ürününün piyasa satışı varken 10 katı satılması insanların ticari ahlakıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kaynakları döke saça kullanabiliyoruz" dedi.

AKP'li Çitil Okur'un açıklamaları şöyle:

"Serbest piyasa çalışmaları içerisinde bizler AK Parti hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Devletin yaptığı çalışmalarda yapabileceğinin en iyisini yapıyoruz. Biraz da vatandaşın milletine, devletine, hükümetine sahip çıkması lazım.

Gönlüyle arası yol açılırsa insanlar biraz daha vicdansızlaşıyorlar. Bir ürününün piyasa satışı varken 10 katı satılması insanların ticari ahlakıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bizde kriz yok. Market sepetini istediğimiz kadar dolduruyoruz. Engel, sıkıntı yok. Kaynakları döke saça kullanabiliyoruz."