CiddiGazete- CHP'ye destek açıklamaları yapan İyi Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili Başkan Vekili İbrahim Özkan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine dün görevinden istifa etmişti.

İBRAHİM ÖZKAN YENİDEN SEÇİLDİ

Bu gelişmenin ardından İBB Meclisi'ndeki İyi Parti grubu yeni grup başkan vekili seçmek üzere toplandı. Dokuz meclis üyesi bulunan İyi Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İyi Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Bahçeli'yi kızdıracak ifadeler Bahçeli'yi kızdıracak ifadeler

Toplantıda 8 meclis üyesinden 7'sinin oyları ile İbrahim Özkan yeniden grup başkan vekilliğine aday olarak gösterildi ve seçildi. Toplantıda alınan kararla grup sözcüsü Suat Sarı'nın yerine de Çekmeköy'den meclis üyesi olan Bora Kılıç getirildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan, "Hür ve müstakil" bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim" dedi.

OY VEREN ÜYELER İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İbrahim Özkan'ın istifasının kendisi tarafından istenildiğini ve yeniden grup başkanvekili seçilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, Özkan'a oy veren İyi Parti İBB Meclis üyelerinin "kesin ihraç" talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Yücel Coşkun'un açıklaması şöyle: "İyi Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edilmiştir.