POLİTİKA

Alperen Ocakları'ndan 'Karabük' uyarısı

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili Alperen Ocakları'ndan yapılan açıklamada "Bu sorun sadece ensar, muhacir argümanları ile anlatılamaz" denildi

Abone Ol

CiddiGazete- Karabük Üniversitesi'nde yaşanan ve kenti olumsuz etkileyen skandallar zinciri gündem oldu.

Alperen Ocakları da yaşanan skandallarla ilgili açıklama yaparak uyarılarda bulundu:

"Bu sorun sadece ensar, muhacir argümanları ile anlatılamaz" denilen açıklama şöyle:

- Son günlerde Karabük Üniversitesi hakkındaki haberler ve iddialar ciddi anlamda göz ardı edilemeyecek durumdadır.

- Karabük Üniversitesinde YÖK verilerine göre 2022-2023 yılında tam tamına 11.890 kayıtlı yabancı uyruklu öğrenci vardır.Karabük'teki yabancı öğrenci sayısı il nüfusunun %5'ine tekabül etmektedir.

- Karabük Üniversitesi özelinde konuşulan iddialar demografik yapının bozulması durumunda ne tür bir risk ve sorun ile karşıya karşıya kalınacağının bir göstergesi olmuştur.

- Konuşulan sorun ve iddialar toplum sağlığımız, demografik yapımız, güvenlik, ahlaki yozlaşma ve birçok konuda ciddi tehlikeler barındırmaktadır.

- Yabancı öğrenci uygulaması maalesef tamamen amacından çıkmış ve belirli çevreler tarafından bir para kaynağı olarak kullanılmaktadır.

- YÖK ve ilgili diğer idari makamlar Karabük Üniversitesinde yaşanan olaylar ve aşırı yabancı öğrenci sayısına yönelik bir soruşturma başlatması gerekmektedir.

- Artık böyle bir sorunun ülkemizdeki varlığı sadece ensar, muhacir argümanları ile anlatılamaz

- Sığınmacı meselesi düşmanlarımız tarafından her an kaşınmaya uygun bir sorun. Nitekim bu sorun Soros tarafından kullanılmaya çalışıldı ve 2015 yılında Soros, sığınmacıların Türkiye'de kalması gerektiğini ifade etti.

- Buradan devletin düzeni ve demografik yapımızın bozulmaması için Alperenler olarak çağrı yapıyoruz: Bu konuya bir açıklık getirin, mülteciler ve yabancı öğrenciler konusunda gerekli tedbirleri alın.