CiddiGazete- Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 43 maden işçisinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 7. Duruşması Bartın Adliyesi'nde görüldü.

Duruşmanın sonunda mahkeme heyetince açıklanan ara kararda olası kastla öldürme suçundan tutuklu yargılanan ve haklarında 1062'şer yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural için tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

ÜÇ SANIĞA EV HAPSİYLE TAHLİYE

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "olası kastla öldürme" suçundan yargılanan sanıklar dönemin TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu, başmühendis Mehmet Tural'ın tutukluluk halinin devamına, "bilinçle taksirle öldürme" suçundan yargılanan kartiyelerden sorumlu maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş ile emniyet mühendisi Şahan Kahraman'ın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı tedbir kararıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşma 6 Ağustos'a ertelendi.

SOMA'DA KAMU GÖREVLİLERİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Öte yandan Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği 13 Mayıs 2014'teki maden faciasına ilişkin davada ise 28 kamu görevlisi 10 yıl aranın ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Şampiyonluk derbisi Fener'in Şampiyonluk derbisi Fener'in

Manisa Barosu'nun davaya katılım talebi reddedildi. Dava 12 Eylül'e ertelendi.