CiddiGazete- Milletvekili seçiminde Meral Akşener'in liste başı yaptığı en yakınındaki isimlerden Ankara Milletvekili Adnan Beker ile Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş'ın seçim çalışmasına katıldı.

İyi Parti'nin varlıklı isimlerinden Adnan Beker, 14 Mayıs seçimlerinde Ankara 2. bölgeden milletvekili listesine ilk sıradan yazılmış, 3. bölgeden de ABB'de çalışan Yüksel Arslan'ın yazılması için Meral Akşener'e referans vermişti.

YRP'den istifa yalanlaması YRP'den istifa yalanlaması

ABB'DEKİ ETKİNLİĞİ HİÇ AZALMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim ağırlığı olan Beker, aynı zamanda eski İyi Partili, yeni CHP'li aday Mesut Özarslan'ın Portaş'a genel müdür olmasını sağlamıştı.

İlerleyen süreçte Adnan Beker, Cumhurbaşkanı seçiminde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söyleyerek İyi Parti'den istifa etti ancak Melih Gökçek döneminde olduğu gibi ABB'deki ağırlığını korudu. AKP'nin ve MHP'nin geçiş talebini kabul etmediği Adnan Beker, bağımsız milletvekili olarak 31 Mart seçimlerinde Mansur Yavaş'a destek verdi.

ADNAN BEKER'LE AYRILMAZ İKİLİ

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İyi Parti'nin mali işlerini yönetirken "akçe" kavgasında Meral Akşener'le karşı karşıya geldi. Meral Akşener, oğlu Fatih Akşener ve Akşener'in sekreteri Esma Bekar hakkında iddialarda bulunan Ümit Dikbayır, karşı tarafın da farklı iddiaları gündeme getirmesiyle İyi Parti'den ihraç edildi.

Adnan Beker'le ticari ortaklıkları olduğu söylenen Ümit Dikbayır da Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'nın Mansur Yavaş'a destek buluşmasında yer aldı.

"OPERASYONUN ANKARA AYAĞI"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Şevket Apuhan, bir araya gelen üç siyasetçinin fotoğrafını şu ifadelerle paylaştı:

"Bazı basın mensubu arkadaşlar operasyonu bir türlü anlamıyor ve Meral Hanım'ı AKP ağzıyla konuşmakla itham ediyorlar. İşte bu fotoğraf da operasyonun Ankara ayağının bir belgesidir. Allah ömür verirse biz de konuşacağız."