CiddiGazete- Geçen yıl 12 Temmuz'da, Gebze Pelitli Mahallesi'nde Afganistan uyruklu Muhamed Atikullah, dershaneden eve dönerken takip ettiği 16 yaşındaki Ayşegül Aydın'ı ağaçlık alana sürükledi. Burada cinsel istismar girişiminde bulunan Atikullah, kendisine direnen Aydın'ın boğazını sıkıp, başına taşla vurarak yaraladı. Atikullah, Ayşegül'ün çamaşırlarını giydirip, yol kenarına getirdi, daha sonra da kızı yaralı gördüğünü belirterek, çevredekilerden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Ayşegül Aydın'ı hastaneye kaldırdı. Bu sırada olay yerinden kaçan Muhamed Atikullah, jandarma tarafından yakalandı. İfadesinin ardından Muhamed Atikullah, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yoğun bakımda tedavi gören Ayşegül Aydın ise 132 gün sonra hayatını kaybetti.

YENİ SAVUNMA AVUKATI ATANDI

Gebze'den Batman Kapalı Cezaevine nakledilen zanlı Muhamed Atikullah'ın yargılandığı davaya bugün de devam edildi. Geçen duruşmada çıkan olaylar nedeniyle ertelenen duruşmaya Baro tarafından yeni avukat ve tercüman atandı. Mahkeme heyeti, duruşmanın kapalı yapılması önerisini kabul etti. Heyet, ara kararda şu ifadeleri kullandı:

MAHKEME İŞ YÜKÜNÜ GEREKÇE GÖSTERDİ

Sanık Muhamed Atikullah'ın üzerine yüklenen suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin (kollukça düzenlenen tutanaklar, ifadeler ve tüm dosya kapsamı) bulunması, yüklenen suçun bir tutuklama sebebinin varsayılabileceği katalog suç tiplerinden olması, sübut halinde verilmesi muhtemel ceza ve tutuklulukta geçen süre dikkate alındığında adli kontrol uygulamasının bu aşamada yetersiz kalacak olması ve tutuklama tedbirinin devamının ölçülü bir tedbir olacağı değerlendirilmekle sanığın yüklenen suçtan tutukluluk halinin devamına,

Duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesi için ilgili ceza infaz kurumuna yazı yazılmasına, sadığa tutukluluğa itiraz hakının bildirilmesine (Gebze 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere mahkememize verilecek dilekçe ile yapılabilecek olan itiraz), CMK'nın 100. Maddesi gereğince tutukluluğun devamına ilişkin duruşma ara kararın sadığa bildirilmesine, ayrıca buna ilişkin duruşma zaptının bir suretinin sadığa btebliğine, müdafiine elden verilmesine,

Tutuklu sadığın tutukluluk durumunun 05.01.2023 ve 02.02.2022 (CG: 2023) tarihlerinde heyetçe incelenmesine,

Bu nedenlerle duruşmanın defter durumu ve mahkememizin 500 civarında derdest dosyasının bulunması dikkate alınarak 17.02.2023 günü, saat 10.00'a bırakılmasına oy birliği ile karar verildi.

Öte yandan vahşet boyutundaki cinayet davasında mağdur ailenin savunmasını Avukat Uğur Tarhan, Avukat Ayşegül Erdöl ve Avukat Osman Beniz üstlendi.