CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

2023'ÜN YOL HARİTASINI HAZIRLIYORUZ

- Gönül vermedikçe gönül bulamayacağımızın farkındayız. MHP olarak milletimize gönlümüzü verdik, ülkemize ömrümüzü adadık. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz. Ötekileştirmiyoruz. Mevlana’nın dediği gibi aşk nasip işidir, hesap işi değil.

- Nitekim milletimize aşkımız kuru laf değildir. Bu ilhamla Türkiye’mizin her yerindeyiz. Milletimizle görüşüyor, konuşuyoruz. Adım Adım 2023, İl il Anadolu dedik herkesle kucaklaştık.

- Şimdi de Adım Adım 2023 Köyüm benim sohbet toplantılarıyla milletimizin efendilerinin ayağına gittik. Buna da kararlılıkla devam ediyoruz. 2023’ün yol haritasını hazırlıyoruz. Köylülerimizin her sorunu sorunumuzdur. Onlar için ne yapsak azdır, yetersizdir.

- Yorulmamızı bekleyenler, yılmamızı bekleyenler, yokuşlarda kalacağımızı hesap edenler hayal kırıklığına uğrayacak.

"CUMHURİYETİ KURANLAR GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ"

- Vatan topraklarımızı kana bulayanlar, tarihi mirasımızı yağmalayanlar, geldikleri gibi giderken arkalarında korkunç zulüm sahneleri bırakmışlardır. 20’nci yüzyılın ilk 25 yılında eşi benzeri az görülmüş beka mücadelesi verilmiştir.

- 20'inci yüzyılın ilk çeyreğinde bir İmparatorluk kaybettik, ancak tarihi süreklilik içinde yeni bir Türk devletini de kuvveden fiile geçirmeyi başardık.

- Milletimizin vicdanında saklı duran mukavemet ve mücadele ruhuyla teslimiyet anaforuna düşmedik, tarihten silinmemizi hedefleyenlere asla boyun eğmedik.

- Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden tıpkı bir Anka Kuşu gibi milli bir devlet formatında Türkiye Cumhuriyeti doğdu ve tarih sahnesindeki yerini aldı.

- Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı İmparatorluğu döneminde gözlerini açmışlar, Osmanlı İmparatorluğu’na hizmet etmişlerdir.

- 20'nci yüzyıl hem ülkemiz hem dünya için sarsıcı olaylarla geçmiştir. 20'nci yüzyıl Türk milletinin beka, Türkiye’nin derlenme, toparlanma yüzyılıdır.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISNA İCABET EDİYORUZ"

- 1923-1946 tek parti dönemi, 1946-2017 yılları arasında çok partili parlamenter sistem Cumhuriyet’in ikinci evresidir. 2017'den geleceğe açılan üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anılacaktır.

- Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde açıklanan "Türkiye Yüzyılı" beyanı devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir moment, yeni bir nefes, yepyeni bir ivme kazandırmıştır.

- "Türkiye Yüzyılı" çağrısı yeniden bir Kızılelma seferberliğinin tefekkür safhasından tezekkür, terakki, teklif ve tedarik sahasına geçişidir.

- Kanaatimiz odur ki, Türk milletine hizmet azmi "Türkiye Yüzyılı" kavrayışıyla daha da zirveye çıkacak, nihai gayemiz olan İ'la-yi Kelimetullah'a biraz daha yaklaştıracaktır.

- 5 Kasım 2000 yılında gerçekleştirdiğimiz 6'ıncı Olağan Büyük Kurultayı'mızda "Yüzyılla Sözleşme" hedefimizi açıklamıştık.

- Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, o günkü "Yüzyılla Sözleşme" beyanımızla bugünkü "Türkiye Yüzyılı" kararlılığı üst üste çakışmış, birbirini tamamlamış, Türkiye ve Türk milleti muazzam bir kalkışa ve uyanışa geçmiştir.

- Biz, "Türkiye Yüzyılı"nın dünya geneline, insanlık gündemine tıpkı bir cemre gibi düşme mücadelesinde sonuna kadar varız ve buna da kararlıyız.

- Biz, Sayın Cumhurbaşkanı'nın, "Gelin, Türkiye Yüzyılı, vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim. Gelin, Türkiye Yüzyılını, yeni bir millî mutabakat zemini hâline dönüştürelim" davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyor, buna da hazır olduğumuzu açık yüreklilikle dile getiriyoruz.

- Türkiye Yüzyılı vizyonunun ruhunu ve özünü ifade eden 17 başlığın hepsini de yararlı ve yerinde buluyor, hiç kuşku yok ki destekliyoruz.