CiddiGazete- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Seyit Torun Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti.

Ziyaret saat 15.00'te başladı. Görüşmenin ardından Meclis'in basın kapısında açıklama yapılması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına sert tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu şunları kaydetmişti:

"Yeni bir komplonun peşindeler. Birinci kumpas; Ekrem Bey birisine ya da YSK üyelerine hakaret etti diye iddianame hazırlandı. Söylenen YSK değil, açıkça söylendi zaten muhatabı olan kişi Fotoraman Süleyman. YSK 'bu bize söylendi' dedi. Sonra dosya namuslu bir hakimin önüne gitti. Bu hakimi değiştirdiler. Aldılar Samsun'a sürdüler. Bu hakimin söylediği bazı şeyler var. Grup Başkanvekillerimiz ve bazı hukuk kökenli vekillerimiz Adalet Bakanlığı'na gidecekler, Samsun'a sürülen hakimin iddiaları konusunda soruşturma açılsın istiyoruz. Soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Saray'ın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez."