CiddiGazete- CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde iki görevi bir arada yürütüp yürütmeyeceğine dair görüşünün ardından, CHP'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 12 maddelik mutabakatın tüm maddelerinin eksiksiz uygulanacağı belirtildi. CHP'den yapılan açıklama şöyle:

- Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi partinin genel başkanları tarafından, 6 Mart 2023 tarihinde imza altına alınan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası" metni, tüm maddeleri ile eksiksiz şekilde uygulanacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

KUŞOĞLU NE DEDİ?

Bülent Kuşoğlu, TV100'de katıldığı programda şu ifadeleri kullandı: "Seçimleri kazandıktan sonra hemen iki belediye başkanını cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı zaman her iki belediyeyi AK Parti'ye kaptırmış olacağız. Onunla ilgili (2024'teki yerel seçim) Mart'taki süreye göre bir değerlendirme yapılacak. İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır." (T24)