CiddiGazete- Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı "Fetva Hattı"na sorulan bir soruya verilen cevap, Menzil Cemaati'nin gardını düşürdü.

Diyanet'in "Fetva Hattı"na kamuda hızla yayılan Menzil Cemaati'nin tövbe seansı soruldu.

Diyanet yetkilisi Menzil'in tartışmalı tövbe seansları için şöyle cevap verdi: "Tövbe Allah'a edilir. Bir tövbe merci olarak o şeyhi görüyorsa kişi, orada sıkıntı vardır. Orada bir büyüğün, önderin huzurunda Allah'a mı tövbe ediliyor? Cahil insan da çoktur. O şeyhe tövbe eden de çoktur. Umuyoruz ki Allah'a tövbe ediyorlardır."

Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı

"EN İYİSİ ALLAH'A TÖVBE ETMEK"

Fetva Hattı görevlisi, cemaat mensuplarının ipleri tuttuğu ve tüm iplerin ucunun da Menzil şeyhinin elinde olduğu görüntülere dair de "İslam'da böyle bir tövbe şekli yok. İplerle, halatlarla bir tövbe şekli yok... En iyisi Allah'a kalben tövbe etmek" ifadelerini kullandı.

Depremden kısa bir süre sonra Adıyaman'da bir binanın enkazının yanında Menzil şeyhinin vekilinin depremzedelere "tövbe ettirdiği" skandal görüntüler ortaya çıkmış ve kamuoyunda gündem olmuştu.

Görüntülerde, Menzil şeyhinin depremzedelere "Bütün yapmış olduğum günahlardan pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Gavs (Menzil şeyhi) hazretlerini kendime şeyh kabul ettim" sözlerini tekrarlatarak "tövbe ettirdiği" görülüyordu.