CiddiGazete- Habertürk yazarı Nagehan Alçı, salgında okulları en uzun süre kapalı tutan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi ve okulların açılması gerektiği görüşünü paylaştı.

"Ocak’ın 11’ine geldik ve neredeyse hiç konuşmadığımız ama konuştuğumuz diğer birçok şeyden çok daha önemli bir meselemiz var: Kapalı olan okullarımız" diyerek yazısına başlayan Alçı, "Türkiye, okullarını en uzun süre kapalı tutan ülkeler listesinde en yukarılarda. Pandemi başladığından yani Mart 2020’den beri -aradaki kısa bir süre belli sınıflar için uygulanan haftada 2 gün modelini saymazsak- milyonlarca öğrenci okula gidemiyor. Çocuklar neredeyse okula gitme alışkanlığını kaybetmek üzereler. Ocak’ın ortasına geldik bile sevgili okurlar, 10 aydan bahsediyorum, Mart'ta bir sene olacak!" ifadelerini kullandı.

Okula gidemeyen çocuklar her gün sokaklarda ve mağazalarda olduğunu dile getiren Alçı, "Avrupa’da okulları kapatmamak için büyük bir direnç var" diye yazdı.

Alçı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Üniversite ve liseleri bir kenara koyuyorum. Hadi ortaokullular da idare eder diyelim ama ilkokul çocuklarının bu kadar uzun süre yüz yüze eğitimden mahrum kalmasının telafi edilemez zararları var.

Bu gidişle bir kuşağı kaybedebiliriz. Covid için risk grubu içinde bile olmayan gelecek nesilleri eve kapayarak ne kadar büyük bir risk aldığımızın farkında mıyız? Yaşlılarımızı riske atmamak için çocuklarımızı riske atıyoruz! Halbuki yaşlılarımızı çocuklarımızı riske atmadan korumanın yollarını arayabiliriz...

Her yer açıkken çocukları okula değil, markete götürebilmek sizin içinizi acıtmıyor mu?

Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor. Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol.

Hele Anadolu’da, köylerdeki durumu unutun!

Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki...

Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?"