CiddiGazete- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapılacak olası görüşme teklifini reddettiği öne sürüldü.

Reuters'ın 3 farklı kaynağa dayandırdığı habere göre, Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapılması için yürüttüğü çalışma Şam'da kabul görmedi.

Reuters'ın görüştüğü iki kaynak, Esad'ın Türkiye'de yapılacak seçim öncesi Erdoğan'ın elini güçlendirmemek adına görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti. Aynı kaynaklar olası görüşmenin, özellikle Türkiye'de 3,6 milyon Suriyelinin geri dönüşü hedefinin ele alınması halinde, Erdoğan'a seçim öncesinde destek sağlayacağını kaydetti.

Kaynaklardan birinin "Erdoğan'ın eline neden bedava zafer verelim? Seçim öncesi yakınlaşma olmaz" dediğini aktaran Reuters, Suriye'nin dışişleri bakanları toplantısı fikrini de geri çevirdiğini bildirdi.

Görüşme teklifi ile ilgili bilgisi olan üçüncü kaynak ise Şam'ın somut bir öneri olmadığı sürece görüşmeyi yararsız gördüğünü ve TSK'nın Suriye topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini ifade etti.