CiddiGazete- Karabağlar, Konak, Bayraklı, Bornova ve Gaziemir ilçelerinde dün, sahte içki içtikleri öne sürülen 18 kişi, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

Tedaviye alınanlardan Çetin Esen (59), Mustafa Maya, Aydın Göksoy ve Adem Güneş (64) yaşamını yitirdi. Tedavisi tamamlanan iki kişi ise taburcu edildi. Ayrıca altı yeni hasta da hastanelerde tedaviye alındı.

10 KİŞİYE GÖZALTI

Soruşturma başlatan polis, olay sonrası çoğu aktar ve baharatçı dükkanı 11 iş yeri ve iki depoya baskın yaptı. Ayrıca dört araçta da arama yapıldı. Operasyonlarda el altından sahte etil alkol ve içki sattığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

BUGÜN İKİ KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Hastanede tedavileri süren 18 kişiden ikisi daha bugün doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Böylelikle izmir'de ölü sayısı altıya yükseldi.

Emniyetten yapılan açıklamada, dışarıdan etil alkol alıp evde el yapımı içki yapanların, ellerindeki etil alkolleri hiçbir şekilde tüketmemeleri gerektiği bildirildi.

Kırıkkale'de ise son üç günde zehirlendiklerini belirten sekiz kişi hastanelere başvurdu. Hastanede tedavi altına alınanlardan yedisi hayatını kaybetti, diğer hastanın tedavisi ise yoğun bakımda devam ediyor.