CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görüldü.

4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen İmamoğlu, bugünkü duruşmaya da katılmadı.

SAVCI MÜTALAAYI TEKRAR ETTİ

Cumhuriyet savcısı, geçen celseda Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaasını tekrar etti.

İmamoğlu'nun avukatları, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ayrıntılı savunma yapmak süre istedi.

Mahkeme, bundan önceki iki celsede de esas hakkında mütalaa verildiği, geçen zaman içinde savunmanın hazırlanması için yeterli sürenin bulunduğunu belirtti.

Mahkeme avukatların mütalaaya karşı süre talebini reddetti.

Son savunmalar için duruşmaya saat 16.00'a kadar ara verildi. Duruşma saat 16.07'de yeniden başladı. Saat 17.30’da karar için yarım saatlik ara verildi.

Tekrar toplanan mahkeme heyeti, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Mahkemenin kararından sonra kısa bir değerlendirme yapan Ekrem İmamoğlu, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

akşee

Ankara'dan gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gelişmeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde takip etti.

SİYASİ YASAK NE OLACAK

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat da kararla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Karardan önce söylemiştim, 2 yıl 2 ay vereceksiniz demiştim. İnşallah beni mahcup edersiniz, diye eklemiştim. Beni mahcup etmedi, 5 ay daha artırdı. 2 yıl 7 ay verdi. Adil bir yargılama olmadığı net."

Polat, siyasi yasak süreciyle ilgili de şöyle dedi: "Karar kesinleşmeden hiçbir sorun doğurmaz. İstinaf süreçleri var. Normal koşullarda iki ila iki buçuk yıl sürmesi lazım en az... Ama onlara ne şekilde talimat gitti, gitmedi bilmiyoruz."

saraçhane

SARAÇHANEDE "HÜKÜMET İSTİFA" SESLERİ

İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak kararı Saraçhane'de toplanan vatandaşlara anons edildi. Karar vatandaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi. "Hak, hukuk, adalet", "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

İMAMOĞLU: MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hapis cezası alan ve siyasi yasak getirilen İBB Başkanı'na destek için odasında ağırlayan İmamoğlu "Halkın verdiği yetkisi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.

İMAMOĞLU VE AKŞENER HALKA SESLENDİ

Kalabalığa seslenen İmamoğlu, "Kim, sizin, millete ait herhangi bir sürecin önüne set kurabilirmiş. Hangi çılgın zincir vuracakmış, Hiçkimse... Bugün hep birlikteyiz, yarın daha da çoğalacağız. Şimdi birlik ve beraberliğimizi başlatıyoruz. Yarın daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı.

"BU ŞARKI BURADA BİTMEZ"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şu ifadeleri kullandı:

- Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be... Bundan yıllar önce burada bir şiir okuduğu için hapse giren bir belediye başkanı vardı.

- O büyükşehir belediye başkanı burada sizlere seslenip demişti ki bu şarkı burada bitmez. Doğru o şarkı orada bitmemişti. Ama ben buradan sesleniyorum, bu şarkı da burada bitmez.

"6 GENEL BAŞKAN YARIN BURADA OLACAĞIZ"

- Sandıkta bunlar elbette hesap verecek. Dün nasıl kaçarak gidenler olduysa bugün de o korkaklar kaçarak gidecek. Korkunun ecele faydası yok, kaçarak gidecekler...

- Yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız ve haksızlığın karşısında olacağız.

İMAMOĞLU: YARIN HALKIMIZI BURAYA BEKLİYORUZ

- Bu akşam burada buluşmamızın nedeni yaşadığımız hukuksuzluk. Bu akşam Genel Başkanımız Akşener duygularını paylaştı. Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu da beni aradı, yarın 6 genel başkanla burada olacağız. Yarın halkımızı buraya çağıracağız ve aydınlık yarınlara beraber bakacağız. Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir.