CiddiGazete- Erzurum'da taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Binlerce vatandaş İmamoğlu’nu karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı'na akın etti. Vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sana Söz" flamalarıyla havalimanına doğru yürüdü.

SOYLU'YA SERT CEVAP: AHLAKINI YİTİRMİŞ BİR ADAM

Miting alanına dönüşen havalimanında toplanan vatandaşlar "hak, hukuk, adalet" sloganları attı. Havaalanına gelen İmamoğlu halka seslendi.

İmamoğlu konuşmasında, Süleyman Soylu'nun "provokatör" paylaşımıyla ilgili, "Şimdi İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Ahlakını yitirmiş bir adam" dedi.

"KAÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI?"

İmamoğlu yaptığı konuşmada 7 soru sordu ve şunları söyledi:

1- Emniyet müdürü kimdir? Nasıl bir talimat aldı ki polise nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kıpırdayamadı?

2- Defalarca seyrediyorsunuz. Eline Türk Bayraklarıyla gelmiş vatandaşlara burada taş yağıyor. Nasıl bir talimat aldınız da (emniyet müdürü sana soruyorum) polis kılını kıpırdatmadı.

3- Emniyet müdürü validen bile talimat almayacaksın, görevini yapacaksın diye bir talimat almış mıdır?

4- Onlarca yaralı insanlarla görüştüm. Vali bana 7 kişi yaralı var dedi, ben sadece 12 kişiyle görüştüm. Peki bu insanlara taş atan kişi içerisinde şu ana kadar kaç kişi gözaltına alındı.

5- Belediye başkanı halkı, insanları provoke eden bir dille otobüsleri oraya koyarken neden seyirci kalındı?

6- Vali bey 5 bin polisle tedbir alındığını söylemesine rağmen niçin böyle bir sayıyı sahada görmediğimiz gibi hiçbir müdahalede bulunulmadı? Niçin biz havalimanına giderken yanımızda doğru dürüst bir polis aracı bulunmadı?

7- İki buçuk saat havalimanında beklememe rağmen tek bir emniyet müdürü yardımcısı ya da vali yardımcısı ya da bir yetkili geçmiş olsun diyemedi?