CiddiGazete- Diyarbakır'da 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan özel harekât polisi Niğdeli 43 yaşındaki Ali Dündar, malulen emekli olduktan sonra bu kente yerleşti.

Diyarbakır'da aktif siyasete atılan Dündar aynı zamanda partisinin merkez İlçe başkanlığı görevini de yürüyordu.

Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi Konur Sokak'taki Onur Apartmanı'nın 4'üncü katında eşi ve 3 kızıyla yaşayan Dündar, oturduğu binanın altındaki mescite günün belirli saatlerinde küçük çocukların topluca getirildiğini gördü.

TETİKÇİLERİ MESCİTTEN KOVDU BEDELİNİ CANIYLA ÖDEDİ

Ali Dündar, Hizbullah terör örgütü mensuplarının o dönem cami ve mescitlerde yürüttüğü yoğun propaganda ve örgütsel faaliyetleri de bildiği için Hizbullahçılarla tartıştı.

Küçük yaştaki çocuklara Kur'an dersi adı altında propaganda yapıldığı için Hizbullahçıları mescitten kovdu, ardından önce polisi, sonra da İl Müftülüğü’nü arayıp Hizbullahçıların bina altındaki mescitte örgütsel faaliyet yürüttüklerini bildirdi.

Bu ihbar üzerine polis mescide gelip bazı Hizbullahçıları yakalayınca, üç gün sonra sabah saat 09.45'te ailesiyle yer sofrasında kahvaltı eden Ali Dündar'ın kapısı çalındı.

"SİZE PİDE GETİRDİM" DEDİ SİLAHINI ATEŞLEDİ

Kapıyı 7 yaşındaki kızı Berfin açtı. Karşısında "Baban pide istemişti, size pide getirdim" diyen bir yabancıyla karşılaşan çocuk ne olduğunu anlayamadan hızla içeri dalan tetikçi, çocuğu iterek oturma odasına girdi.

Kahvaltı sofrasındaki Dündar'a önce "Ali Dündar sen misin" diye sordu.

"Benim" cevabını alınca da elindeki pidelerin arasına sakladığı Hizbullah terör örgütünün tek kurşunlu infazlarının simgesi haline gelen Makarov marka tabancayı birbiri adına ateşledi. Tetikçi Ali Dündar'ı 5 kurşunla öldürdükten sonra binadan hızla uzaklaştı.

Çocuklarının gözü önünde vahşice katledilen Dündar olay yerinde hayatını kaybederken, kapıyı açan 7 yaşındaki kızı Berfin babasının üzerine kapanarak uzun süre yaşadığı ağır travmayı atlatamadı.

Otopside Dündar'ın vücuduna isabet eden mermi çekirdekleri ile boş kovanlar kriminal polis laboratuvarında incelendiğinde cinayetin Hizbullah terör örgütünce gerçekleştirildiği netlik kazandı.

Çünkü cinayetin işlendiği silahın geçmiş yıllarda da 7 kişinin öldürüldüğü, 9 kişinin de yaralandığı tek kurşunlu infazlarla kullanılan tabanca olduğu anlaşıldı.

VALİ: SİLAH KİRLİ, SUİKAST HİZBULLAH İŞİ

Dönemin Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı da o Dündar'ın Hizbullah tetikçileri tarafından uğradığı suikast sonucu öldürüldüğünü belirterek, saldırganın eşkalinin belirlendiğini ve bu kişinin geçmiş dönemlerde de bazı silahlı saldırılarda yer aldığını, ayrıca tetikçinin kullandığı silahın balistik raporunun da yine farklı cinayetlerde kullanıldığını belirtmişti.

Vali Kayalı, "Cinayetin yasa dışı Hizbullah terör örgütü tarafından işlendiği suç aleti silahtan da anlaşılmıştır. Bu silahın incelemesinde, daha öncede bazı olaylarda kullanıldığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak bazı kişiler gözaltına alınmıştır Soruşturma geniş çaplı sürdürülmektedir" demişti.

MHP "HİZBULLAH CİNAYETİ" DEDİ

Dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin de suikast sonrası yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan ilk bilgiler Hizbullah'ın işi olduğu yönündedir. Dündar'ın oturduğu bölge Hizbullah’ın ağırlıklı faaliyet yürüttüğü bir yer. Beş el Makarov marka silah ile atış yapılmış. Bu marka silah daha çok Hizbullah’ın tercih ettiği bir silahtır" demişti.

DOSYA TOZLU RAFLARDA KATİLİN BULUNMASINI BEKLİYOR

Aradan geçen 24 yıla rağmen soruşturma dosyası, kapatılan Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemelerinin tozlu raflarında kaldı.

Soruşturmada bir arpa boyu yol alınamazken, cinayeti işleyen tetikçi robot resmi ve eşkâli belirlenmesine rağmen bir türlü yakalanamadı.

Tetikçi yakalanmazsa dosya 6 yıl sonra zamanaşımıyla ortadan kalkacak.

Dündar öldürüldükten sonra "şehit" kabul edilmeyince ailesi 2007 yılında Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne dava açtı ancak bu başvuru, "Görevi başında öldürülmediği için şehit sayılamaz" denilerek reddedildi.

Hizbullah'ın siyasi kanadı olarak görülen Hüdapar, aradan geçen 24 yıl sonra, içinde MHP'nin de bulunduğu Cumhur İttifakı'na ortak oldu.

(Sözcü)