CiddiGazete- İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, katıldığı canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarında bulundu.

Yıldırım'ın iddiaları şöyle:

- Belediye kasasında olması gereken 5 milyar 928 milyon liranın kayıp olduğu

- Belediyenin 5 yılda 6 milyar 937 milyon TL zarara uğradığı

- Belediyenin 308 milyar kaynağın sadece yüzde 3,27'sini sosyal yardımlara harcadığı

- Basın Yayın Dairesi'nde 308 kişinin çalıştırıldığı ve bu personelin 5 yılda 739 milyon TL maaş aldığı...

Yıldırım'ın iddialarına Mansur Yavaş'ın ekibi şu şekilde cevap verdi:

İyi Parti Ankara İl Başkanı istifa etti İyi Parti Ankara İl Başkanı istifa etti

- Basın Yayın Dairesi'nde 278 personel ve 153 çağrı merkezi çalışanı 7 gün 24 saat 3 vardiya halinde çalışmaktadır.

- 4 giriş kapısındaki danışma personeli ile birlikte sayı 300'ü bulmaktadır.

- Bu personel belediyenin personel şirketi BELKA'dan Fen İşleri Dairesi'ne oradan görevlendirmeyle basın dairesine gelmektedir.

- Bu sistem 20 yıldır böyledir.

- Buradaki eski personel daha çoktur.

GİK ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ

İyi Parti GİK Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki ise sosyal medya hesabından Yıldırım'a tepki göstererek, iddialarının "iftira" olduğunu söyledi. Tiryaki'nin paylaşımı şöyle:

Adayın kampanyasının ilk gününden beri Mansur Yavaş ve yönetiminin belediye iştiraklerinde gerçekleştirdiğini iddia ettiği yolsuzlukları ve usulsüzlükleri anlatıp durmaktadır.

Bu kampanya dilini ve yöntemini kesinlikle tasvip etmiyorum.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALEN ABB'DE

Halen İyi Parti Genel İdare Kurulu içerisinde, hatta genel başkan yardımcıları içerisinde bizzat kendisi, eşi, çocuğu, yeğeni, kuzeni veya akrabası Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerde yönetim kurulu üyesi olan insanlar vardır.

Bu kimseler veya yakınları, İyi Parti adayının bahsettiği yolsuzluk iddialarına şimdiye kadar şahit olmuşlar mıdır? Şahit olmuşlarsa neden susmuşlardır? Neden görevlerine devam etmektedirler? Şahit olmamışlarsa, iddialar asılsızsa, niçin bu ithamlara sessiz kalmaktadırlar?

Bu tarz bir iftira siyasetini hangi ilkeyle meşrulaştırmaktadırlar? İyi parti, rekabetle hakareti; siyasetle intikamı birbirine karıştıran bir yaklaşıma alet edilemez. Türkiye'yi yönetme iddiasıyla ve yönetebilecek kadrolarla kurulmuş İyi Parti, hiç kimsenin kişisel intikam aparatı olarak kullanılamaz.

Bu yüzden sözü edilen belediye iştirakleriyle ilgili iddialara iştiraklerle yakın ilişkide olduğunu bildiğim İyi Partililer, ahlaken ve vicdanen kamuoyu önünde yanıt vermekle yükümlüdürler.

MANSUR YAVAŞ: BENDEN MAMAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Cengiz Topel Yıldırım'ın iddialarına canlı yayında cevap verdi. Yavaş, Yıldırım'ın kendisinden Mamak Belediye Başkan Adaylığını istediğini söyledi.

TV100 yayınına katılan Yavaş, "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Biz de vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş'ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş" dedi.