CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Atama Töreni’nde yaptığı konuşmada öğretmenlere, “Bırakın artık bu boykotu moykotu... Nedir bunlar? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Siz eğitim-öğretimin mimarı mısınız yoksa sokaklarda, caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız” diye seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda hem Erdoğan’a hem de öğretmenlere seslenerek, “Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. "Alın bunu" seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde yaptığı konuşmada, uzman ve başöğretmenlik sınavını boykot çağrılarına yönelik şunları söyledi:

"Açıkçası, öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin, hatta topyekün eğitim sistemimizin faydasına olan böyle bir meseleyi dahi istismar edenleri görmekten ülkemiz adına hicap duyuyorum.

Türkiye’ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir.

Bırakın artık bu boykotu moykotu... Nedir bunlar? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Siz eğitim-öğretimin mimarı mısınız yoksa sokaklarda, caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?

Eğitim gibi, doğrudan evlatlarımızı ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, bu konu üzerinden öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir.

Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine fitne vermeyeceğini biliyorum.”

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Ağustos tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, uzman ve başöğretmenlik sınavı başvuruları ve boykot çağrılarına ilişkin şunları söylemişti:

“Öğretmenlerimizin 60 yıllık büyük özlemi olan meslek kanunlarının çıkmasıyla birlikte uzman ve başöğretmenlik kadrosuna 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz, yapılacak sınavdan zaten muaflar. Diğer öğretmenlerimize sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta millî iradenin tecelligâhı olan Meclis’imize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Uzman ve başöğretmenlik sınavına girecek tüm öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN BOYKOT ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aynı tarihte sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin! Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. “Hadi ordan demeyi” bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir! İlk atacağınız adım sendikalarınıza yönelik olsun. Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Oysa tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin” ifadelerini kullanmıştı.