CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tekrar aday olmak için CHP Ankara İl Başkanlığı'na başvurdu. Mansur Yavaş, başvurusuyla ilgili şunları söyledi:

- Seçimlerden önce bir zihniyet değişikliği yapacağımızın ve tarafsız bir şekilde Ankara halkına hizmet edeceğimizin sözünü vermiştik. "Proje nedir?" diye soranlara da aç ve açıkta kimseyi bırakmamak ve Ankara'dan kazandığımız yine Ankara'ya harcamak diye açıklamıştık.

aday ank2

- Örnek alındık, karşılığında dünya çapında ödüller de aldık. Ankara'nın dürüst bir şekilde yönetileceğini bütün dünyaya göstermeyi amaçladık, bunu yapmaya da devam edeceğiz.

- En büyük amacımız beton bloklara değil güneşe, halka öncelik veren yönetimimiz aynı şekilde devam edecek.

- Artık Belediye Meclisi'nde bugüne kadar gördüğünüz şeyleri görmek istemiyoruz. Çoğunluk alınca demokratik olmayan kararlar almayacağız.

- Şimdiye kadar topal ördek olarak adlandırıldık ama hiçbir zaman şikayet etmedik. Ankara'yı bize emanet edilen şekilde dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline getirmeye devam ediyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum, kendimi de Ankara halkına emanet ediyorum.

"TAKDİR KENDİLERİNİNDİR"

Mansur Yavaş, İYİ Parti ile ittifak konusu üzerine gelen bir soruya şu cevabı verdi:

Mesut Özarslan yargılanacak Mesut Özarslan yargılanacak

- Şimdiye kadar Millet İttifakı belediye başkanları olarak çalışmalarımızı sürdürdük.

- Biz yine beraber çalışmayı sürdürmek isteriz ama takdir kendilerinindir, takdir Ankara halkınındır.

MELİH GÖKÇEK SORUSU

Gazeteciler, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı evle ilgili de soru sordu. Yavaş cevabında şöyle dedi:

Çok sayıda dosyamızın bir kısmı takipsizlik ile sonuçlandı. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Belki yüzlerce hakkımızda şikayet edildi daha bir tane soruşturma çıktığı yok. Ancak bizim yaptığımız şikayetlerin dosyası halen bekliyor. Konut davası, bir belediye başkanı üç yıl dolmadan kendi belediyesine ait bir konutu satın alamaz. Sayın Gökçek'e "Görevi bırak" dedikleri esnadan daha sonra kendi başkanlık yazısıyla oturduğu konutun, dört adet konutun satışına karar vermiş. Oysa üç yıl geçmeden satın alamazlar. Kendi ve yakınlarını da kapsar bu yasak.

"BU BİR SUÇTUR"

Takipsizlik verildi. Takipsizliğin kaldırılması için itiraz edeceğiz. Bu bir suçtur. Yerel mahkeme aleyhimize karar vermişti ancak İstinaf Mahkemesi tapunun iptaline ve tekrar belediye adına tesciline karar verdi. Yargıtay süreci de var. Bunun için ben soruşturuldum. Belediyede yaptığımız incelemede özel kalem adına alınan ev mobilyalarının da Gökçek'in evine gittiğini gördük. Bunu da soruşturuyoruz. Sadece evi almamış, eşyaların parasını da belediyeye ödetmiş. Maalesef durum budur. Yargıtay kararını beklemeden evi tahliye etmesi beklediğim bir davranış. Aslında beklemediğim bir davranış ama olması gereken budur.