CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği grup önerisi konuşulurken, CHP ve Cumhur İttifakı bileşenlerinden Hizbullah patentli Hüdapar milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hüdapar milletvekili Şehzade Demir'e yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Hüdapar denen partinin milletvekili partimiz hakkında iddialarda bulundu. Seçim meydanlarında da aynı şeyi söyledik. Daha dün Ali Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümüydü. Katledilmişti. Hizbullah denen terör örgütünün bu cinayeti işlediğinde hiçbir tartışma yoktu. Çıktı partinizin genel başkanı 'Hizbullah bir terör örgütü değildir' dedi. Oysa herkes biliyor ki Hizbullah cani bir terör örgütüdür.

Sizin genel başkanınız 'Türkiye'de özerkliği tartışabiliriz' dedi. Benim kızgınlığım AKP'nin sizi parlamentoya taşıması.

Söylüyorum, ne işiniz var bu parlamentoda?

Misakı Milli sınırlarına inanan kurucu partinin milletvekili olarak ben rahatsızım.

Siz Hizbullah'ı savunamazsınız. Siz bu ülkede özerkliği tartışamazsınız. Siz Cumhuriyet'ten bu yana bizim partimizi tartışabilecek en son parti ve milletvekilisiniz" ifadelerini kullandı.

Hüdapar milletvekili Şehzade Demir şunları söylemişti:

Seçimi kazanıp istifa etti Seçimi kazanıp istifa etti

"CHP Türkiye'nin bütün sorunlarını geride bırakarak siyasetini Hüdapar'ı hedef alması üzerinden geliştiriyor. Hüdapar 2012'de kurulmuş bir partidir. Olayları çok öncesinden getirip Hüdapar'a mal etmeye çalışıyor. O zaman biz de sizi tek partili dönemde işlenen tüm cinayetlerden, katliamlardan sorumlu tutarız. O zaman siz katilsiniz, siz canisiniz. O zaman böyle diyeceğiz."