CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini eleştiren Destici şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve benzer sözleri kullananlar, halkın çoğunluğunun oyuyla seçilen Cumhurbaşkanını eleştirebilirler ama eleştiri yaparken siyasi nezaket kurallarını bir kenara bırakamazlar. Sevmiyor ve beğenmiyor olabilirler ancak, saygı duymak zorundalar."

KAFTANCIOĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör atanması ile başlayan protesto gösterilerine destek vermesine de değinen Mustafa Destici şöyle konuştu:

"O dönemde (12 Eylül) de CHP bunlara sahip çıktı. CHP şimdi de aynı 12 Eylül'deki gibi bugün de aşırı sol örgütlere sahip çıkmaya, onlarla kol kola eylemler yapmaya ve sokak hareketleriyle hükümeti devirmeye çalışıyor. CHP İstanbul İl Başkanı da bunun öncüllüğünü yapıyor. Geçmiş hayatına baktığımız zaman adeta karşımızda bir militan portre görüyoruz."