CiddiGazete- Elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamlara vatandaşların tepkisi dinmezken, sayaç farkından doğan fatura "kazığı" da meclis gündemine taşındı.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Feridun Bahşi'nin soru önergesinde şu ifadeler dile getirildi:

- Bilindiği üzere, elektrikte 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde zam yapılmış ve elektrik fiyatlarında kademeli bir uygulamaya gidilmiştir.

- EPDK'nın açıkladığı oranlara göre; elektrik tüketiminin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tek zamanlı tarifede 210 kilovatsaate kadar yüzde 50, sonrası için yüzde 127'lik zam oranı belirlenmiştir.

- Çok zamanlı denen üç zaman diliminde farklı tarifeler uygulayan elektrik faturalandırma sisteminde ise böyle kademelendirme yapılmamıştır. Yani fatura tutarının 06.00-17.00, 17.00-22.00, 22.00-06.00 aralıklarında 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı çok zamanlı tarifede direkt yüzde 127'lik zam açıklanmıştır.

Bune göre;

1- 3 zamanlı sayaca sahip abonelerin 1 kw kullansa bile %127 zamlı fatura ödeme zorunda bırakılmaları adaletsizlik değil midir?

2- Açıklanan zammın üç zamanlı tarifede kademeye bölünmesi için bir çalışma yapacak mısınız?