CiddiGazete- İyi Parti Kayseri il teşkilatını kuran ve yöneten isimler, "eksen kayması"nı gerekçe göstererek istifa ettiklerini duyurdu. Tepkiler, LGBT, Fetullah Gülen, Abdullah Öcalan ve Leyla Zana twitleriyle eleştirilerin hedefi olan iki aylık İyi Partili Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem üzerinde yoğunlaştı.

İŞTE İYİ PARTİ KAYSERİ İL TEŞKİLAT ÜYELERİNİN İSTİFA METNİ:

"İyi Parti 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini' benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli ve milliyetçi parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüğünde kurulmuştur.

Bu partinin kuruluş aşamalarından beri ve ilk kuruluş gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu ve gelişmesi için canla başla çalıştık.

İyi Parti’nin Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bir umut olarak doğduğu bilinci ile mevcut siyasi yapıdan şikâyet eden cesur insanların buluşma noktası olması için uğraştık. Ancak gelişen süreçte İyi Parti'nin kuruluş ilkeleri unutulmuş, Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir.

PARTİYE SIZMA TEŞEBBÜSLERİ

Genel merkez ve illerde partiye sızma teşebbüsleri hakkında İyi Parti vekil ve yöneticileri tarafından uyarılar yapılmasına rağmen dikkate alınmamış, İyi Parti milliyetçi olmaktan uzaklaşmıştır.

Bu konularda uyarılar yapanlar dikkate alınmadığı gibi aksine haklı olarak uyaranlar haksızca suçlanmıştır.

Parti kurumsallaşamadığı gibi tek adam ya da bir gurup zümrenin anti demokratik uygulamalarının merkezi haline gelmiştir.

PARTİ, BİR-İKİ KİŞİNİN İŞLETMESİNE DÖNÜŞTÜ

Genelde görülen hatalar Kayseri’de de arttırılarak devam ettirilmiş parti teşkilatı adeta bir iki kişinin işletmesine dönüştürülmüştür.

Türk milliyetçiliği ve Türk milliyetçileri partiden uzaklaştırılmaya çalışılırken 'AKP’nin açılımcıları, açılım destekçileri, bir kısım odaklarla iltisak şüphelileri, yetmez ama evetçiler' partide çeşitli görevlere getirilmiş hatta genel başkan yardımcısı olabilmişlerdir.

Bu durumda İyi Parti'nin çıkarsız çalışan neferleri tarafından 'Parti bu hale gelecek idi ise AKP-PKK açılımcılarına ve akillerine neden karşı çıktık, partiyi neden kurduk' sorularını sorma ihtiyacı doğmuştur.

TALİMATLA İHRAÇ!

İyi Parti'ye sızmaları önleme amaçlı açıklamaların kamuoyunda tartışılmasının ardından il başkanlarının parti tüzüğüne aykırı olmasına rağmen genel merkezce verildiği anlaşılan talimat sonrasında İstanbul milletvekilimiz Sayın Prof. Dr Ümit Özdağ hakkında ihraç istemi ile disipline sevk işlemi yapılması ve neticede ihraç edilmesi partimizin kuruluş belgesi olan parti tüzüğüne aykırı olmuştur.

Bu süreçte hukuka uyulmamıştır. Parti kuruluş amaç ve ilkelerinden sapılmıştır. Bu durum şu soruları sorma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Partisindeki kendisinin hükümlerini belirlediği tüzüğe aykırı olarak kararlar alan bir yönetim anlayışı ülkede hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliğini nasıl sağlayacak? Kendi partisindekilerin, kendi üyelerinin eleştirilerine tahammülü olmayanlar ülkede demokrasiyi nasıl sağlayacak?

ÜMİT ÖZDAĞ VURGUSU

Sayın İstanbul milletvekilimiz Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın belgeleri ile ortaya koyduğu açıklamaları muhatapları zaten kabullenmiştir.

İlimizde ve Türkiye genelinde iyi parti içerisindeki bazı kişiler iyi partinin kuruluş ilkelerinden sapmasını ve iyi partiye sızmaları önlemek için fedakarca çaba sarfeden İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’a yönelik hakaret eden ve itibarsızlaştırma propagandası yapanlar kendisi ile resim çektirmek için birbirlerini eziyorlardı, onları iyi tanıyoruz. Ayrıca Türk milletinin vekili Prof. Dr. Ümit Özdağ aleyhine sosyal medyada karalama çalışması yapanların veya grafik hazırlayarak ilk paylaşımları başlatanların fetöcü kaçaklar olması da ilginç bir durum olarak açıkça ortadadır.

EKSEN KAYMASI İDDİASI

İyi Parti'yi sızmalardan korumaya çalışanların hukuksuz şekilde disipline sevki ve ihracı İyi Parti'nin Türk milliyetçiliği ekseninden kaydığı ve kuruluş ilkelerinden saptığını göstermektedir.

Türk milliyetçiliği ve Türk milliyetçilerinin İyi Parti'den tasfiye edilmeye devam edileceği de anlaşılmaktadır.

Kuruluş ilkelerinden sapan, Türk milliyetçiliğinden uzaklaşan, merkez liberal çizgiye taşınmaya çalışılan bir partide devam etmemiz mümkün değildir.

Biz Türk milliyetçileri olarak İyi Parti’nin milliyetçilik ilkesi ile kurulmuş olduğunu, bu ilkelere 'devletimize ve milletimizi zarar verecek, bölücü, yıkıcı faaliyet gösteren parti ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alan, gücünü ve sermayesini emperyalist güçlerden alan kişi ya da kişilerin' asla erişemeyeceğini ve uymayacağını düşünüyoruz.

SIZMA VE EKSEN KAYMASI İDDİASI

İyi Parti'nin de bu kuruluş ilkeleri ve milliyetçilik anlayışı doğrultusunda siyaset yapmasını arzu ettik. Ancak bugün gelinen noktada bunu sağlamanın imkanı kalmadığı görülmektedir.

Hayatı boyunca PKK ve FETÖ gibi terör grupları ile mücadele edenler tasfiye edilirken onların yerlerine açılımcı ve FETÖ'cü oluşum ve kuruluşlarla bağlantılı, terör elebaşlarına ve iltisaklılara övgüler düzenler divanda ve çeşitli kademelerde görev alıyorsa partide sızmalar ve eksen kayması olduğu açıkça görülmektedir.

İyi Parti'de bu hataları, eksen kaymasını ve yavaş yavaş gerçekleşen bu değişimlerin düzelmeyeceğini görerek bir iki yıldan beri istifa edenler olduğu gibi mevcut yöneticilerin milliyetçi yönetici ve üyeler ile parti için özverili çalışanları dışlayan hareketleri illerde İyi Parti'yi birkaç kişinin çiftliğine çevirmiştir.

DEVAM ETMENİN ANLAM VE İMKANI KALMADI

Umut olarak ortaya çıkardığımız partinin bu şekilde iktidarın yanlışlarını sahiplenmesi acı vericidir.

Bu durumda İyi Parti'de devam etmenin anlamı ve imkanı kalmamıştır.

Hiç bir uygulamasından memnun olmadığımız mevcut iktidarı, İyi Parti siyasi hareketinin iktidarı değiştirmeye niyeti olmadığını ve yakın gelecekte de mevcut iktidar ile eş değer ve aynı hareket içinde olma yoluna gittiklerini (açılım, FETÖ ve PKK iltisaklıları öven kişilerin genel başkan yardımcısı olması nedeni ile) üzülerek görüyoruz.

Bir taraftan açılımcılar, karanlık odaklarla iltisaklıları öven kişiler il yöneticisi, genel merkez yöneticisi hatta genel başkan yardımcısı olurken, diğer taraftan İyi Parti'nin iki öncü kurucusundan biri olan Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesi; Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ali Türkşen, Fatih Eryılmaz, Yörük Ali Aydın Paşa’nın ve en son olarak da İsmail Koncuk gibi vatan sevdalılarının istifaya sürüklenmesi bizler için bardağı taşıran son olaylar olmuştur.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Kuruluş değerlerinden ve Türk milliyetçiliğinden sapmasından dolayı kurucusu, yöneticisi ve üyesi olduğumuz İyi Parti'den istifa ediyoruz. Türk milliyetçiliği mücadelemiz ise her zeminde devam edecektir.

İSTİFA EDENLER :

Av. İsmail Tanrıöven (kurucu il teşkilat başkanı, önceki dönemler il başkan yardımcısı)

Av. Serap Altuntaş (il başkan yardımcısı, kurucu il başkan yardımcısı)

Menekşe Çelebi (önceki dönem il başkan yardımcısı)

İ. Rekin Çalı (önceki dönem il yönetim kurulu üyesi)

Zafer Dağ (önceki dönem il yönetim kurulu üyesi)

GÜN İÇİNDE İKİNCİ TOPLU İSTİFA HABERİ GAZİANTEP'TEN GELDİ

İyi Parti Gaziantep il teşkilatından da toplu istifa haberi geldi. İyi Parti Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı Avukat Uğur İbili'nin de aralarında bulunduğu 10 partili istifa etti.

İstifa edenler adına yazılı açıklama yapan İyi Parti Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı Uğur İbili, bunun son dönemde kamuoyunda gündeme gelen İyi Parti ile ilgili iddialardan sonra alınmış bir karar olduğunu belirtti.

İbili açıklamada şöyle dedi:

- İyi Parti şu an kuruluş felsefesinden fazlasıyla uzaklaştı.

- Bizler Türk milliyetçisi kişiler olarak Türk milliyetçiliği fikrinin iktidara gelmesi amacıyla İyi Parti'nin kuruluşunda yer aldık.

- Ancak geldiğimiz noktada Türk milliyetçiliğini temsil eden herkes partiden bir şekilde uzaklaştırılmış, yerlerine ise FETÖ ile iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler ve her türlü terör örgütüne güzellemeler dizen şahıslar getirilmiştir."