CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TGRT Haber’de ekrana gelen ‘Ercan Gürses ile Ankara Gündemi’ programında Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile ilgili açıklamalarıyla Özdağ’ın Soylu’ya cevabı siyasi gündemi hareketlendirdi.

Süleyman Soylu konuşurken Ümit Özdağ sosyal medya hesabından, "Soylu, Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros'tan değil, Toros'tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" mesajını paylaştı.

Program sunucusu Özdağ'ın cevabını okumak isteyince Soylu cevabı duymak istemedi, programı terk edeceğini söyledi. Soylu, Özdağ için, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. İtibarımızı onun itibarıyla bir araya getirir miyiz? Haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ MEYDAN OKUDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Soylu'ya şu sözlerle meydan okudu:

- Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı makamında böyle bir seviyenin oturmasını gerçekten ister mi bilmiyorum?

- Ben siyasi hayatım boyunca en sert eleştirileri yapmış olmama rağmen, hakkımda hakaret davası açılmış bir siyasetçi değilim.

- Bundan sonra da hakaretle cevap vermeyeceğim.

- Ben yarın, Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı yansıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı'nın önüne gideceğim.

- Tek başıma ve silahsız.

- Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle!

- Seni yarın içişleri Bakanlığı'nın önünde bulacağım oğlum!

- O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros'un çocuğu.

- Saat 11.00'de.

- Erkeksen orada bekle.

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Ümit Özdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek."

İYİ PARTİ’DEN DEĞERLENDİRME

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Süleyman Soylu-Ümit Özdağ tartışmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Senaryosu kötü yazılmış bir tiyatroyu hep birlikte izliyoruz… Hayırlısı bakalım…” değerlendirmesinde bulundu.

Dikbayır, bu mesajına tepki gösterenlere, “Kendini stratejist zanneden ve bu twitin altına doluşanlar ; Siz sadece bu tiyatroya piyon oluyorsunuz ! Bu twiti ve uyarımı unutmayın” cevabını verdi.

ÖZDAĞ’DAN CEVAP

Ümit Özdağ, Ümit Dikbayır’ın bu mesajlarına sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek şu cevabı verdi:

“Ümit Dikbayır, milletvekili olmadan önce taşıdığın gaz tüpleri senden daha akıllıdır. Halan sayesinde milletvekili oldun. Çok konuşma zeka ve kültür seviyen ortaya çıkmasın. Sayın Akşener, alın şu adamın elinden telefonu zeka seviyesi sır olarak kalsın @meral_aksener”