CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2. Abdülhamit'le ilgili değerlendirmesini, Adana'daki gençlik şöleninde konu başlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Sultan Abdülhamit hakkındaki sözleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirdi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

- Meral hanım, sen kim Sultan Abdülhamit'e saygısızlık kim? Ve o altılı masada olanlardan isim vermeyeceğim üç tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamit'e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi şimdi ne oldu bunlar da sus pus oldular. Ne oldu bunlara da Sultan Abdülhamit'e laf atanlara haddini bildiremediler.

- Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir. Bu akşam buradan ilk sinyali veriyorum.

"HEZEYANLARI HAYRETLE VE İBRETLE İZLİYORUZ"

Erdoğan'ın sözlerine ilk tepki, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'den geldi. Emekli ağır ceza hakimi olmasına rağmen, Türk tarihi konusundaki bilgisiyle de tanınan Bahşi, Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketlediği paylaşımında, "Sayın Erdoğan, daha önce 2. Abdülhamit’in idam edildiğini söylemişti, akşam da Adana’da gençlere 33 yıllık iktidarında hiç toprak kaybetmediğini söyledi. Orada bulunan gençlerin tamamı bu sözü ayakta alkışladı. Ne diyeyim" ifadelerini kullandı.

"HAYRETLE VE İBRETLE İZLİYORUZ"

Feridun Bahşi, Kadir Mısıroğlu'na da atıfta bulunarak şöyle dedi: "Tarih hocası fesli deli Kadir olanların hezeyanlarını hayretle ve ibretle izliyoruz. Hiç kitap okumuyorsunuz. 5-10 maaş alan danışmanlarınız da cahil ve sizi yanlış bilgilendiriyor. Hiç olmazsa akıllı telefonunuzdan konuşacağınız konuyu bir araştırın. Hala size inanlar var!.."

2. ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE NE KADAR TOPRAK KAYBI OLDU

İkinci Abdülhamid'in 33 yıllık saltanatı döneminde Osmanlı İmparatorluğu Tunus, Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ ve Romanya olmak üzere 1 milyon 592 bin 806 kilometre kare toprak kaybetti. Yani bugünkü Türkiye'nin yaklaşık iki katı.

Bazı çevreler, Abdülhamit'i yüceltmek için tarihi gerçeklere aykırı olarak 33 yıllık saltanatı döneminde hiç toprak kaybetmediğini savunuyor.