CiddiGazete- T24'ten Tolga Şardan'nın haberine göre; kabine değişimiyle birlikte önemli gelişmelerin yaşandığı Emniyet teşkilatında farklı bir birimde yeni süreç için düğmeye basıldı. Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin görev başında olduğu Polsan'da ekip değişimi yaşanacak.

Çek senet mafyasına operasyon Çek senet mafyasına operasyon

Daha önce Soylu ile Yerlikaya arasında 3 Haziran'daki bakanlık devir teslim günü gerçekleştirilen Polsan Genel Kurulu'nda Süleyman Soylu'ya yakın isimler bir kez daha görev getirildi ancak Yerlikaya'nın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından, aynı zamanda Polsan Yönetim Kurulu Başkanı olan Asayiş Dairesi Başkanı Vedat Mercan başta olmak üzere yönetim kurulunun büyük bölümü Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki görevlerinden alındı.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANACAK

Böylece yönetim kurulu üyelerinin kızağa çekilmesi sonrasında yeni yönetim kadrosunun görev almasını sağlayacak olağanüstü genel kurul yapılması gündeme geldi.

Alınan karar doğrultusunda Polsan'ın yeni yönetimini belirlemek amacıyla 4 Kasım'da olağanüstü genel kurul toplanacak. Bu amaçla Polsan'da genel kurul üyesi olarak temsilci göndermeleri konusunda il emniyet müdürlüklerine yazı yazıldı.

YILLARDIR SOYLU'NUN EKİBİ YÖNETİYOR

Yedi yıldan fazla süredir Soylu'ya yakın isimler sandığı yönetiyor. Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu gibi Süleyman Soylu'ya çok yakın isimlerin dışında İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Asayiş Dairesi Başkanı Vedat Mercan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Vekilleri Cüneyt Ünal ve Hasan Yiğit, halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mahmut Çorumlu, Polsan yönetiminde yer alıyor.

Yeni yönetimin seçilmesiyle birlikte Polsan'da Genel Müdür Mustafa Selçuk ve bazı yöneticilerin de değiştirileceği iddia edildi.