CiddiGazete- CHP'den Keçiören Belediye Başkan Adayı olan Mesut Özarslan'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Portaş'ı büyük zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Etimesgut'a adaylığı CHP tabanından kabul görmeyince Keçiören'de değerlendirilen Mesut Özarslan'ın yönetimindeki Portaş'la ilgili Sayıştay raporları dikkati çekti.

Özarslan yönetimindeki ABB iştiraki Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yaptığı ihalelerde yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesinden kaynaklı gecikme cezaları ve idari para cezaları gibi sebeplerin yanı sıra, gelir gider tablosunun kontrolsüzlüğü kamu zararını beraberinde getirdi.

KÂR EDEN ŞİRKET BATTI!

2019 yılında 65 milyon 903 bin 424 lira kâr eden PORTAŞ'ın CHP'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı olan Mesut Özarslan'ın yönetiminde battığı ortaya çıktı. 2023 yılında PORTAŞ'ın 59 milyon 647 bin 720 lira zarar ettiği bilgisi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan mali verilere de yansıdı.

Gelir TablosuSAYIŞTAY RAPORUNA YANSIYAN DEV ZARAR

PORTAŞ'ın bütçesine ekstra maliyet olarak yüklenen gecikme ve idari para cezaları şöyle:

Elektrik ve doğalgaz faturalarının son ödeme tarihinin geçirilmesi: 2 milyon 210 bin 827 lira

Sözleşmesinde teknik personel bulundurma şartı öngörülen bazı işlerde teknik personel bulundurulmaması: 123 bin 550 lira

Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçtikten sonra prim ödemesinde bulunulması: 16 Bin 160 lira.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Birimine yasal süresi geçtikten sonra işe giriş bildiriminde bulunulması: 7 bin 319 lira.

Bazı kira borçlarının zamanında ödenmemesi: Bin 955 lira.

TOPLAM ZARAR 28 MİLYON 648 BİN TL

Gelir tablosuna göre PORTAŞ'ın 28 milyon 648 bin TL zararda olduğu anlaşıldı. Sayıştay'ın 2022 raporunda "Şirketin doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirdiği alımların incelenmesinde ödemeye ilişkin evraklar arasında piyasa fiyat araştırması yapıldığını gösterir bir belge veya tutanağın yer almadığı tespit edilmiştir" denildi.

YRP'den istifa yalanlaması YRP'den istifa yalanlaması

GEMİYİ İLK TERK EDENLERDEN

Meral Akşener'in referansıyla PORTAŞ'a Yönetim Kurulu Başkanı yapılan Mesut Özarslan, CHP'ye yönelik açıklamaların ardından Ankara Kurucu İl Başkanı olduğu İyi Parti'den istifa ederek CHP'ye geçti.

ETİMESGUT İSTEMEDİ

Mesut Özarslan, önce Etimesgut Belediye Başkan Adayı olmak için CHP Genel Merkezi'nde kulis çalışması yaptı ancak ayaklanan parti tabanını ikna edemedi.

CHP Etimesgut örgütünün genel merkeze iletilen mektubunda şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın genel başkanımızdan ve partimizden Etimesgut belediye başkan adayını Etimesgut'umuzu bilen, emek veren CHP Etimesgut ailemizden bir arkadaşımızın belediye başkan adayı olarak belirlenmesini takdirlerinize arz ediyoruz."

CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı'na genel merkezden yapılan baskı sonucu değiştirmeyince, oyuncu Erdal Beşikçioğlu belediye başkan adayı gösterildi.

Aday gösterilecek belediye aranan Mesut Özarslan için kazanma ihtimali düşük olan Keçiören Belediyesi uygun görüldü.

PORTAŞ'IN KADERİNE BAK!

ABB'nin en kârlı şirketi olmasına rağmen Mesut Özarslan döneminde batık hale gelen Portaş'ın yönetim kurulundaki ilginç isimler yer aldı.

Özarslan, genel merkezle irtibatını sağlam tutmak için İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ilahiyatçı Ayşe Sucu'yu Portaş'ın yönetim kuruluna dahil etti.

İyi Parti ile CHP arasında soğuk rüzgârlar esmesine rağmen Ayşe Sucu, "mesai zorunluluğu" olmayan inşaat ve asfalt işleri yapan Portaş'ta yönetim kurulu üyeliğine devam ederken, Sözcü Gazetesi, kamuoyunda tepki çeken tablo nedeniyle Sucu'nun "yazarlık" sözleşmesini sonlandırdı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'yi gezen Ayşe Sucu, bu zamana kadar yaptığı paylaşımların hiç birinde yerel seçimlerle ilgili görüş ortaya koymadı.

PORTAŞ'A YENİ İSİMLER ATANDI

Sucu, PORTAŞ'taki yönetim kurulu üyeliğini korurken, ABB'nin batık şirketine 28 Şubat'ta İyi Parti patentli yeni isimler atandı.

İyi Parti'den istifa eden GİK eski üyesi Tamer Kayaalp, disiplin kurulu eski üyesi Batuhan Yılmaz ve Ankara il eski yöneticisi Nafiz Atak, Portaş'ın yönetim kuruluna yazıldı.

HEM MANSUR YAVAŞ'I HEM MESUT ÖZARSLAN'I BOMBALAMIŞTI

Portaş'ın yönetim kuruluna atanan Tamer Kayaalp, yakın zamana kadar hem Mansur Yavaş, hem de Mesut Özarslan aleyhine sosyal medya paylaşımları yapıyordu. Atama kararının ardından Kayaalp eleştirilerine son verdi. İşte Kayaalp'in hem Mansur Yavaş'ı hem de Mesut Özarslan'ı eleştirdiği paylaşımlarından bazıları:

Po2Po1Po3

Po4Po5

El Ele 17MTamer Kayaalp, Portaş Yönetim Kurulu'na atama kararından üç gün sonra oğluna yaptığı sünnet düğününe daha önce eleştirdiği Mesut Özarslan'la el ele girdi.