CiddiGazete- İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İngiltere, kraliçesi için yas tutarken bir yandan da tahtın ilk varisi 3. Charles'ı kral olarak selamlamak için resmi töreni takip etmeye başladı. Cenaze hazırlıkları devam ederken, Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla, Kraliçe Elizabeth'in vefatından sonra ilk kez İskoçya'daki Bolmoral Kalesi'nden Londra’ya dönerken görüntülenmişti. Cuma akşamı başkent Londra'ya dönen Kral 3. Charles bugün resmen kral ilan edildi.

RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Kral 3. Charles Cuma akşamı ulusa seslenmek için ilk kez televizyona çıktı. Konuşmasında annesinin vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getiren Kral 3. Charles, "Kraliçe'nin kendisinin de sarsılmaz bir şekilde bağlı olduğu gibi ben de Tanrı'nın bana bahşettiği kalan zamanımda, ulusumuzun kalbinde yer alan anayasal prensiplere bağlı olacağımın sözünü veriyorum" dedi.

İngiltere'nin yeni Kralı 3. Charles, bugün ise St. James Sarayı'nda düzenlenen törenle resmen kral ilan edildi. Törene 3. Charles'ın oğlu Galler Prensi William da katıldı. Yaklaşık bir saat süren törenin ardından, 3. Charles'ın hükümdarlık ilanı sarayın balkonundan okundu. Öte yandan Charles, "kral" sıfatıyla Başbakan Liz Truss ve kabine üyeleriyle bir araya gelecek.