CiddiGazete- Rusya’nın İjevsk kentinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rusya'nın Udmurtiya Cumhuriyeti'nin başkenti İjevks'teki 88 numaralı okula kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Udmurtiya lideri Aleksandr Breçalov, okulda düzenlenen silahlı saldırı sonucunda saldırganın okulun güvenlik görevlisini öldürdüğünü belirtti. Breçalov, "Çocuklar arasında da ölen ve yaralananlar var" dedi.

Öte yandan Kommersant gazetesi, 88 numaralı okulun çevresinde güvenlik kordonu oluşturulduğunu, saldırı yerine Ulusal Muhafız Güçleri (Rosgvardiya), Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile yerel İçişleri Bakanlığı personelinin sevk edildiğini aktardı.

Sputnik'teki haberde, okul saldırganının üstünde Nazi sembolleri bulunan siyah bir tişört ve kar maskesi giydiğini vurgulandı.

Bunun yanı sıra yerel basın, okul baskınının ders sırasında gerçekleştiğini, siyah giysiler giymiş, kimliği belirsiz bir erkeğin sınıflardan birine girerek ateş açtığını yazdı.

Baskının gerçekleştiği okula giden Udmurtiya lideri Breçalov da okuldaki herkesin tamamıyla tahliye ediliğini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da vekil olan Aleksandr Hinştein, Telegram üstünden yaptığı açıklamada, saldırganın yanında iki silahın bulunduğunu kaydetti.