CiddiGazete- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoksların Noel Bayramı münasebetiyle 36 saat ateşkes ilan etti.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Savunma Bakanlığı'na Ortodoksların Noel dönemi nedeniyle Ukrayna'da geçici ateşkes talimatı verdiği belirtildi.

Ateşkesin 6 Ocak Cuma günü saat 12.00'de başlayacağı 36 saat süreceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Çatışmaların yaşandığı bölgelerde çok sayıda Ortodoks yaşadığı gerçeğine dayanarak insanların Noel döneminde dini törenlere katılabilmesi için Ukrayna tarafına da ateşkes ilan etme çağrısında bulunuyoruz" denildi.

UKRAYNA KABUL ETMEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, gece saatlerinde yayımladığı görüntülü mesajıyla halka seslenerek, Rusya- Ukrayna savaşındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya'nın kararıyla Ukrayna'da devam eden savaşta 36 saatlik bir ateşkesin uygulanması konusuna değinen Zelenski şöyle dedi:

- Şimdi, Noel'i Donbas'taki adamlarımızın (askerler) ilerlemesini bir süreliğine durdurmak ve teçhizat, cephane ve askere alınanları mevzilerimize yaklaştırmak için bir kılıf olarak kullanmak istiyorlar.

- Bu ne verecek? Kayıp hesabındaki bir başka artış. Dünyadaki herkes, Kremlin'in savaşı yenilenmiş bir güçle sürdürmek için savaştaki bir mühleti nasıl kullandığını biliyor.