CiddiGazete- Devlet Bahçeli'nin emriyle 9 Aralık 2023'te MHP'den istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, bu kez "Gel" çağrısına uyarak yeniden Balgat'a döndü.

Sancaklı, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısına katılarak Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dinledi.

BAHÇELİ İSTEDİ GİTTİ, AF ÇIKTI GERİ DÖNDÜ

Bahçeli'nin emriyle 5 ay önce istifa eden Saffet Sancaklı'nın, yine Bahçeli'nin affetmesiyle MHP'ye döndüğü bildirildi. MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı yeniden 50 oldu.

SANCAKLI NE DEMİŞTİ?

Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu

Saffet Sancaklı, Kocaeli'den Ankara'ya gelen partililere yerel seçimlerle ilgili olarak "Bu dönem MHP'ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli'de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur İttifakı Kocaeli'de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz" demişti.

BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA KAPIYI GÖSTERDİ

Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Futbol hayatında üç büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" demişti.

Sancaklı ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada söz konusu ifadeleri kullanmadığını, bir algı operasyonu yapıldığını iddia etmişti.

Buna rağmen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ'NİN TALİMATIYLA AYRILMIŞTI

Sancaklı, 9 Aralık 2023 tarihinde sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak MHP'den istifa ettiğini ilan etmişti:

- Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden, yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nı ve partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum.

- Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisine ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'e bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.

Öte yandan Saffet Sancaklı, istifa haberini duyurduğu sosyal medya paylaşımının ardından tek bir mesaj yayımlamadı.