CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Nisan 2023 tarihinde, ‘Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, vatandaşların sandığa giderken cumhurbaşkanı adaylarına ve ittifaklara bakmalarını rica ederek, "Yüksek Seçim Kurulu, 4 cumhurbaşkanı adayının kesin listesini açıkladı. Bir tarafta bölücülerin 'Yürü Kemal'i' var. Öte tarafta 'Gel Muharrem' bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve milletine hizmete adamış, Türkiye'nin demokrasisine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var" ifadelerini kullanmıştı.

'CÜCEYİ PAYIZ SAYARLAR'

Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için kullandığı, “Beri taraftakini saymaya gerek bile yok” ifadesine 1 Nisan’da sosyal medya hesabından paylaştığı şu mesajla cevap vermişti:

“Sevgili Türk Milleti,

Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin Adayı Sinan Oğan için Sn. Erdoğan ‘saymaya gerek bile yok’ demiş. Bu bakış açısı aslında bunların bilinç altının tezahürüdür. Bunlara göre Türk milliyetçilerinin oyu ‘zaten çantada kekliktir’ ama Sn. Erdoğan 14 Mayıs’ta çantada ne olduğunu iyi görecektir. Unutma Sn. Erdoğan; “Cüceyi payız sayarlar” (Civcivi sonbaharda sayarlar.)

'CÜCEYİ BİZ 14 MAYIS'TA SAYACAĞIZ'

Sinan Oğan, daha sonra katıldığı bir televizyon programında bu ifadenin anlamını şöyle açıklamıştı:

"Sinan Oğan'ı saymaya bile gerek yok diyerek Türk milliyetçilerini ve Atatürkçülerini saymaya gerek yok diyor. Bize imza veren 111 bin 516, gönül veren milyonları ben saymıyorum, adam yerine koymuyorum diyor. Bizim Iğdır'da bir laf var 'Cüceyi payız sayarlar'. Cüce dediğiniz civciv. Civcivi sonbaharda sayarlar. Hele bir o civcive bakalım. Sonbaharı görecek mi görmeyecek mi? Sayın Erdoğan beklesin, cüceyi biz 14 Mayıs'ta sayacağız.

'BU SEÇİMİN KİLİDİ'

Sandıkların açılmasıyla birlikte ilk sonuçlara göre yüzde 5’in üzerinde oy alan Sinan Oğan önce “Payız is coming…” mesajını, ardından da “Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı!

Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun! #OanGeliyor” mesajını paylaştı.