CiddiGazete- Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan EURO 2020'nin finalinde İngiltere'yi eleyen İtalya büyük sevinç yaşadı.

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini de son penaltı atışından sonra sevinç gözyaşlarına boğuldu.

İtalya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren EURO 2020 Finali'nde İngilizler, tarihinde bir ilki başarmak; İtalya ise 2. kez Avrupa şampiyonu olabilmek için sahaya çıktı.

İtalya, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada İngiltere'yi penaltı atışları sonrasında 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Son Dünya Kupası'na katılamayan, krize doğru sürüklenen ve Roberto Mancini'nin göreve gelmesiyle çıkışa geçen İtalya, yükselişini EURO 2020 şampiyonluğuyla taçlandırdı.

İtalya'ya tarihindeki 2. Avrupa Şampiyonası zaferini getiren Roberto Mancini, Björn Kuipers'in son düdüğü çalmasının ardından duygu patlaması yaşadı.

34 maçlık yenilmezlik serisiyle büyük bir başarıya imza atan İtalya'nın teknik patronu, şampiyonluğun ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

53 yıl aranın ardından tarihinde 2. şampiyonluğuna ulaşan İtalya'nın oyuncu ve teknik ekibine kupa ile madalyalarını, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin takdim etti.

Kaptan Giorgio Chiellini’nin önderliğinde kupayı kaldıran İtalyan oyuncular, havai fişek gösterisinin de yapıldığı tören sırasında büyük sevinç yaşadı.

Törende, turnuvada ilk kez finale kalma başarısı gösteren İngiltere’nin oyuncuları ve teknik ekibine de ikincilik madalyaları verildi.

Final maçında yaptığı kurtarışlarla öne çıkan İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.