CiddiGazete- Sözleşmesi feshedilen ve bugün Almanya'ya dönen Stefan Kuntz'un yerine daha önce de ismi gündeme gelen Vincenzo Montella atandı.

TFF yetkilileri ile görüşmek için İstanbul'a gelen ve Beşiktaş'taki bir otelde ağırlanan Montella ile bugün yapılan görüşmede 3 yıllık anlaşmada mutabık kalındı.

Daha önce Adana Demirspor'u çalıştıran Montella ve yardımcıları için otelde altı oda ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilerinin de otelde olduğu ve sözleşme şartları için İtalyan hoca ile görüşme gerçekleştirdikleri öğrenildi. Yapılan son görüşmenin ardından taraflar 3 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. Açıklamanın kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

3 YARDIMCISI İLE GELDİ

Montella'nın yanına, daha önce Adana Demirspor'da çalıştığı ve Türkiye'yi tanıyan 3 yardımcısını da aldığı öğrenildi.

Fransa'da şampiyon PSG Fransa'da şampiyon PSG

MONTELLA'NIN KARİYERİ

2010 yılında futbolculuk kariyerine son veren Montella'nın futbolculuk dönemindeki en belirgin özelliklerinden biri, hızlı ve keskin vuruşlarıyla rakip kalecileri zorlayan bir golcü olmasıydı. Futbolculuk kariyerinin ardından Vincenzo Montella, teknik direktörlük kariyerine adım attı. İlk teknik direktörlük deneyimini AS Roma'nın altyapısında yaşadı. Daha sonra Serie A'da Fiorentina, Sampdoria, AC Milan ve Catania gibi kulüplerin başında teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Tecrübeli hoca ayrıca 1 yıl da Sevilla'yı çalıştırdıktan sonra Türkiye'de Adana Demirspor'un başına geldi.

Montella'nın teknik direktörlük kariyerindeki en büyük başarılarından biri, Fiorentina'yı UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale taşımasıydı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca Montella, oyun felsefesinde hücum futboluna ve organizasyona önem veren bir stil benimsemiştir.