CiddiGazete- Bir önceki dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

İki çocuk babası 38 yaşındaki Doç. Dr. Sinan Ateş, kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede son nefesini verdi.

FIRAT'IN DOĞUM GÜNÜ

Sinan Ateş, silahlı saldırıya uğramadan yaklaşık bir saat önce, PKK'lı teröristler tarafından Ege Üniversitesi'nde şehit edilen tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 1 Ocak'taki doğum günü için paylaşım yaptı. Fırat Çakıroğlu'nun kabrinde dua ederken çekilmiş fotoğrafını paylaşan Sinan Ateş, şu ifadeleri kullandı:

"Şafağın hiç sökmeyeceğini düşündüğünüz anlarda aklınıza 40 çerisiyle Çin sarayını basan Kürşat, idealleri uğruna dağlara çıkan Enver, işgal donanmasına bakıp "Geldikleri gibi giderler" diyen Mustafa Kemal, 30 kişi kalsak da mücadelemiz sürecek diyen Fırat gelsin #İyikiDoğdunFırat"

sinanaa

ÜLKÜ OCAKLARI TARİHİNDE İLK

1968 yılında kurulan 54 yıllık Ülkü Ocakları tarihinde bir ilk yaşandı. Bugüne kadar onlarca kez suikast düzenlenen Ülkü Ocakları genel başkanlarından sadece Muharrem Şemsek engelli kalırken, ilk kez Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir isim kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti.