CiddiGazete- Merhum Alparslan Türkeş'in yanından uzaklaştırmasının ardından MHP'ye ancak 4 Nisan 1997'den sonra dönebilen Semih Yalçın'ın, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptığı son açıklama, ülkücülerden tepki gördü.

Cinayetten tutuklanan 18 zanlının çocuklarının ve ailelerinin düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Semih Yalçın'a cevap, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten geldi. Ayşe Ateş'in açıklamasının ardından bir diğer tartışmalı isim İzzet Ulvi Yönter, "Edip Semih Yalçın, ağabeyimizdir, hocamızdır, alçaklar karşısında biriz, diriyiz, sonu ölüm de olsa tek nefes halinde aynı çizgideyiz..." dedi. Yönter, paylaşımını yine yorumlara kapattı. İzzet Ulvi Yönter, ilerleyen saatlerde yaptığı bir diğer paylaşımda ise "Alayınıza gider" diye yazıp Devlet Bahçeli'nin görselini ekledi. İzzet Ulvi Yönter, kime meydan okuduğu belli olmayan bu paylaşımını da diğerleri gibi eleştirilerden çekinip yorumlara kapalı hale getirdi.

BABA OCAĞINDA HÜZÜN HAKİM

Balgat'taki isimler Twitter'da yoğun mesai harcarken, Sinan Ateş'in Bursa'daki baba ocağında ise hüzün hakim. Taziye ziyareti için yurdun dört bir yanından baba Musa Ateş'in yanına gelenlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eklendi.

İmamoğlu'nun taziye ziyareti sırasında Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'in objektiflere yansıyan hüzünlü görüntüsü ülkücüleri derinden etkiledi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa binlerce yorum yazılırken, fatura Balgat'a kesildi. Sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle:

- Bu kareyi asla unutmayacağım... Allah Musa Amcaya sabırlar versin. Allah ülkücü harekete de sabırlar versin!

- Musa Ateş amcam ülkücülerin mahcubiyetiyle mi oturuyor, oğlunun acısıyla mı? Kopsun kıyamet...

- Gelene niye geldin denmez kapıya gelen kovulmaz hele ki taziye eviysen düşmanın gelse baş üstünde...

- Kadere teslimiyet, acımı içimde yaşıyorum, kalbim paramparça, yüreğimin yangınını durdurmaya çalışıyorum oturuşu... Mekanın cennet olsun Sinan Ateş, sabırlar diliyorum.

- Kendisini bir parça Ülkücü hissedenler buradaki duygumuzu anlayabilir yada tahmin edebilirler ancak Balgattaki vicdansızlar anlayamaz. Rabbim ailesine sabır ve güç versin inşallah.

- Yürek nasıl dağlanır, boğaz nasıl düğümlenir babanın resmine bakınca 2 yavrusu geliyor hep gözümün önüne Allah rahmet eylesin.

- Anasına, babasına, çocuklarına, eşine ve bütün ailesine bu acıları yaşatanlar aynı acıyı yaşasın inşallah.

- Yas tutuyor vücudu ve ruhu... Çok acı.

- Bu babanın ahı yeter, kopsun kıyamet.

- Adam gözünün nurunu kaybetmiş, psikolojik olarak tutuyor kendini, deniz olup akacak ama tutuyor... Allah yardımcısı olsun, dağ gibi evladı gitti.

- Evladının acısını koyacak bir yer bulamayan bir baba gibi oturuyor, Allah sabır versin.

- 80'li yıllarda gençlik döneminde ülkücü hareket için kurşun yemiş bir adam. Yıllar yıllar sonra oğlunu, inandığı dava uğruna toprağa verdi. Anca partinin ve ocağın görmezden gelmesi, yok sayması insanın ciğerini deler geçer.

- Bu ne duruşu biliyor musun? Seni de politikanı da hiç sevmem ama bunca insan arasında bize ve oğlumuza sen sahip çıktın. Seni sevmesem de saygı duymaktan başka elimden ne gelir duruşu...

- Bu acıyı evlat sahibi olanlar içindeki merhamet duygusunu vicdanını insanlığını kaybetmemiş güce makama ve mevkiye tapmamış olanlar anlayabilir. Babamızın halini ve yürek yangınını kimse bilemez Allah kimseyi evladının acısıyla imtihan etmesin Mevlâ Sinan kardeşimize rahmet etsin.

- Amca gözümde şöyle canlandı: Aslnda babayiğit dağ gibi sert duran babalar vardır ya öyle biri gibi ama evlat acısı koskoca dağıı yıkmış... Kurban olayım ben ona, onun gibi evlat yetiştirenlere. Allah güç kuvvet versin, sabırlar versin ailecek onlara. Kahpeliğe dağ dayanmıyor ne diyelim.

- Senelerce hizmet ettiği davasının acısıyla oturuyor Allah yardımcısı olsun. İnsanlara inandıklarını sorgulattılar. Sadece rahmetlinin değil, davanın katili oldular.

- Çakallara karşı dağ gibi duruyor amcam. Allah sabır versin.

- Böyle bir babayı bu halde oturmaya mecbur bıraktınız ya Allah sizi de bin beter eylesin.

- O öyle namuslu şerefli vatan sevdalısı baba ki şu an yaşadığı hisler dünyayı yakar.

- Bilmeyenler için yazıyorum kimi trol k.öpekler için de havlamayı bıraksınlar diye yazıyorum. Acı babanın bağrını yakar elini baba bağrına basar ana acıyı haykırır dayanamaz dile getirir içinde bastıramaz bu karede bağrı yanan bir adamın yarasına elini basması var.

- Cennet mekan Sinan Ateş'e sıkılan her kurşun Türk milletine ve ülkücülere sıkılmıştır. Şehidin dökülen kanının damlasının katillerinin bulunup hesabı sorulması için adalete teslim edilmesi ülkücülerin namus borçudur.

- Adamın hayat enerjisi çekilmiş. Kolu kanadı kırılmış hem de 40 yıldır emek verdikleri tarafından. Demirden dağ olsa erir bu dertle. Allah sabır versin sebep olanları da kahretsin.

- Hayatını adadığı, ömrünü verdiği bir de evlat yetiştirip verdiği davanın makamlarını işgal edenlerin rahmet dileyip başsağlığı vermediği yerde CHP'nin gelmesi...